tisdag 23 mars 2010

Inte så manlig

Igår köpte jag en ny cykel eftersom min gamla började låta efter att jag cyklade omkull för några veckor sedan. I och med att jag vill kunna skjutsa Sia på cykeln så var det tvunget med cykelkorg där fram. Cykeln blev genast lite mer omanlig, men det är faktiskt rätt praktiskt.
Funderade länge på om jag skulle köpa 24- eller 7-växlad cykel. Min gamla cykel hade 21-växlar och dessa krånglade rätt ofta. När jag var ute och kollade på cykel så rekommenderade flera säljare att jag skulle gå på 24-växlad cykel eftersom jag kommer cykla ca 1,5 mil per dag. De menade att det försvann lite kraft när man körde med 7-växlade cyklar och att det var större spann mellan minsta och högsta växeln. För min del var det viktigt att den högsta växeln hade bra utväxling så att jag kan cykla riktigt snabbt på raksträckorna. När jag talade om att jag köpt min gamla cykel på Cykelringen så försäkrade de att de växlar som de hade på sina cyklar skulle fungera mycket bättre.
Valde tillslut en 24-växlad cykel från Trek. Köpte den på Norra Cykel och Motor eftersom de har 10 år fri service. Hade de inte haft det så skulle jag nog kört med en 7-växlad cykel. Dessutom ligger affären nästan på vägen till mitt jobb. Alternativet hade varit att köpt en Peakcykel från Sportringen. De var billigare, men jag tror att deras cyklar var minst lika bra som Trek, DBD, Cresent och Monark (hade samma växlar). Nackdelen är att de ligger i ett köpcentrum (Marieberg) någon mil utanför stan.

Blev dock lite besviken på vägen hem då några av växlarna redan krånglade. De varnade för att man skulle behöva komma in rätt snart och spänna om växelvajern då den töjer sig lite. Men några timmar hade jag ju räknat med att växlarna skulle fungera bra. Får väl börja använda den fria servicen direkt. Annars gick cykeln bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar