onsdag 24 mars 2010

Tävling - Vinn presentkort Löplabbet

Tävlingen avslutad

Löplabbet öppnar imorgon torsdag en ny butik i Örebro.
Den ligger i Träffpunkt och under invigningsdagen kommer det att vara ett allmänt jippo i gallerian och Löplabbet kommer att ha lite erbjudanden i sin butik, som är för både män och kvinnor med skor, kläder och utrustning anpassat för löpning.

Du har chansen att vinna ett presentkort
på 500 kr (gilltigt i 10 år och gäller på alla butiker).

Skriv i en kommentar till detta inlägg vilket som är ditt bästa träningstips för hur du behåller motivationen lättast. Skriver du om denna tävling på din blogg eller mailar 3 st personer (inkl. mig på mattias@xtraining.se) ökar dina vinstchanser.
Kort om Löplabbet:

Tävlingen håller på till och med den 4 april (får jag inte tag på vinnaren inom en vecka så går priset till någon annan)

Löplabbet säljer inte enbart löparskor, utan ger även gratis rådgivning för att underlätta för kunden att göra bästa möjliga val av sko. Konceptet är att använda spegellåda och löpband för personlig utprovning och alla som jobbar på Löplabbet är sanna löparentusiaster. Löplabbet grundades 1984 och har idag runt 20 butiker runt om i landet.
Läs mer på http://www.loplabbet.se/

24 kommentarer:

 1. Mitt bästa och kanske det enklaste motivations/träningstips är att träna varierat.

  Träna till en början det som du tycker är riktigt kul.

  Det ena brukar leda till det andra och tillsist får man angenäma problem som att välja vilket utav alla roliga träningspass man ska hinna med.

  Se upp för överträning! ;)

  SvaraRadera
 2. Mitt bästa tips är att följa träningsbloggar! Om jag tappat motivationen hittar jag den lätt igen genom att inspireras av andras träning och utmaningar!

  SvaraRadera
 3. Mitt bästa träningstips är att man försöker hitta glädjen i träningen. Ibland krävs det att man tester en del olika träningsformer, tider på dygnet när man tränar, platser man tränar på osv, men till slut hittar man det som innebär träningsglädje för en själv.

  Så mitt råd till alla är att testa olika sätt att träna på tills du känner att du har "hittat hem". Då är sannolikheten så mycket större att du kommer fortsätta med träningen!

  SvaraRadera
 4. Mitt bästa träningstips är att hitta en träningskompis som har lite mer erfarenhet, är lite bättre/starkare/kunnigare som i äkta kompisanda kan pusha, peppa och hjälpa en att komma iväg även när det regnar eller benen känns stumma...

  SvaraRadera
 5. Hejsan!
  Mitt bästa träningstips är att tänka positivt och att lära sig att använda sin mentala styrka(som också kan tränas upp).
  För att peppa mig själv och för att hålla motivationen uppe så fokuserar jag och tänker på de pass då det känts extra bra, jag försöker komma ihåg känslan som jag hade vid just ett specifikt lyckligt träningstillfälle! :)

  SvaraRadera
 6. Mitt bästa tips är att VÅGA VILA. För att kunna ta ut sig rejält och få bra resultat krävs även en bra återhämtning. Så mitt tips för att inte tappa lusten ditt ditt pass, våga vila emellan. Och lyssna på din kropp.

  SvaraRadera
 7. Mitt bästa tips är Fokusera! Det hjälper mig iaf.

  Vad gäller motivationen håller jag den uppe genom att anmäla mig till olika tävlingar och prestera bra på dessa. Det ger mig pepp!

  SvaraRadera
 8. Utmana dig själv genom att testa nya saker och göra saker som du inte trodde att du skulle göra! Det ger en rejäl motivationsboost!

  SvaraRadera
 9. Mitt bästa tips är att ha ett mål med min träning.
  För att inte känna att målet är alldeles för långt ifrån, så har jag givetvis mängder av små mål. Syftet med dessa små-mål är att man kan känna att man hela tiden är och nosa på det. Små-målen kan t.ex. vara att man springer en runda 2 minuter snabbare än man brukar. När jag uppfyller något av min små-mål, så ger jag mig en belöning. Det kan vara allt från ett härligt "hemmaspa", till en god måltid på en restaurang! Så skaffa ett MÅL med träningen!

  SvaraRadera
 10. Mitt bästa träningstips är att träna ute! Att komma ut i naturen i sol, vind, snö eller värme ger både frisk luft, vitamin (från solen), upplevelse och fungerar som balsam för själen.

  SvaraRadera
 11. Många bäckar små blir till en stor å! Själv kör jag lite smyg sitt-ups på jobbet när jag sitter framför datorn, det är bara att lyfta fötterna några centimeter ifrån golvet och spänna på magmusklerna!

  SvaraRadera
 12. Hitta dina motivationshöjare!!! är mitt absolut bästa träningstips!
  Lyssna på en inspirerande föreläsning, anmäl dig till ett roligt lopp, spring med andra som sprider träningsglädje.
  Hur roligt man än tycker att det är att träna så blir det oftast ännu roligare när motivationen är på topp.

  SvaraRadera
 13. Att mäta och följa upp förbättringar. Och att visualisera förbättringarna i diagram. Tar det emot att ge sig i väg och träna är det en fördel att ha ens målsättning visualiserad i ett diagram, oavsett om det är antal dips, löptider eller kilo mätningen handlar om.
  Använder mig själv av detta genom enkla excel - mallar.
  Lycka till!
  //Henric

  SvaraRadera
 14. Mitt bästa tips är enkelt: bli inspirerad! Läs bloggar, prata med vänner som tränar eller sök på ironman-filmer på youtube! Fylld av inspiration kan man ju inte annat än köra järnet :)

  SvaraRadera
 15. Erica Jacobsson25 mars 2010 kl. 18:23

  Mitt bästa träningstips för att hitta ny motivation till träning:

  Testa ett träningspass som du aldrig har gjort innan, eller som det var längesedan som du tränade. Det ska vara ett träningspass där du verkligen har roligt. Det behöver inte vara det allra jobbigaste passet utan du ska ha kul på träningen! Det är det som är det viktiga. Ofta när motivationen brister kan det bero på att man är trött på att träna det samma gamla vanliga eller att man inte får en "kick" av träningen. Genom att träna något annat kan man helt plötsligt få tillbaka "kicken" av att träna. Man har roligt på träningen och får ny motivation! Brukar man träna själv är det ett tips att träna tillsammans med någon annan eller i grupp. Här kan de andra få dig till ökad motivation och inspiration.
  Detta brukar hjälpa för mig när jag kommer in i bristande träningsmotivation!

  SvaraRadera
 16. Mitt bästa träningstips att först ha ett rimligt mål, tex 1 pass i veckan. Och ha morötter till det! Själv hade jag en Garmin om jag fick till kontinuitet (tre pass i veckan) under tre månader

  SvaraRadera
 17. Bästa motivationstips: Kom ihåg varför du tränar, och variera träningen, med vänner, ensam, olika vänner, olika träningsformer, TA VILODAGAR- då minns du ofta hur SKÖNT det är att träna.

  SvaraRadera
 18. Bästa motivationstips: Lär dig älska mjölksyra så kommer all träning gå som en dans!

  SvaraRadera
 19. 1. Träna det du tycker är roligt! Tvinga inte dig själv att träna sånt du inte gillar bara för att det "lär vara bra".

  2. Dra med dig en kompis och gör träningen till en social tillställning där ni peppar och hjälper varandra.

  3. Sätt upp rimliga mål. Ett mål att jobba mot gör att träningen känns meningsfull och når du målet ökar motivationen ännu mer!

  SvaraRadera
 20. Mitt träningstips får bli att om du inte tycker du kan träna för du har barnen hemma så kan du det ändå.
  Ta med de ut i vagnen eller på cykeln. De blir duktiga och stolta vattenbärare.
  Inne vill de mer än gärna vara med och hjälpa där med. Tränar du med kroppen kan de vara vikten eller de kan göra som du och få en bra syn på träning tidigt i livet.
  Det finns inga hinder "bara" för du har barn.
  Lycka till

  SvaraRadera
 21. Mitt bästa tränings tips är att "spara" alla gånger då träningen varit jättekul, gånger det gått extra bra, när man uppnått ett mål, klarat ngt nytt, kännt sig super stark etc. När motivationen tryter kan man plocka fram den känslan och försöka att visualisera hur man mådde och kände. Då blir det genast lite lättare och man vill tillbaka till den känslan:)

  /Helena b

  SvaraRadera
 22. Att tänka positivt! Det är många saker vi inte kan kontrollera eller påverka men det vi KAN påverka är våra egna tankar och vår egen inställning i allt vad vi tar oss för i livet.

  Det GÅR att tänka positivt när man vaknar upp en regngrå morgon med huvudvärk och stela ben.
  Alla har vi bättre och sämre dagar. Men allt blir så mycket lättare och så mycket roligare med en positiv inställning.

  Att tänka positivt är ett aktivt val vi gör och det är mitt absolut bästa träningstips. Det är mitt positiva tänkande som ger mig motivation i mitt liv och i min träning.

  SvaraRadera
 23. Det bästa tipset är helt klart att sporra varandra och att göra saker ihop. Vi är några st på min abetsplats som förra året började springa ihop. Vi hade väldigt varierande erfarenhet men det funkar ändå bra att träna ihop. Vi bestämmer vilka dagar som gäller och när man är flera är det svårare att banga :)
  Och om någon tappar sugen så brukar vi påminna varandra om hur fantastiskt det känns efteråt när vi sprungit klart vår runda. Flera har utryckt att om vi inte tränat ihop hade de aldrig kommit sig för.
  Ingen egen motivation kan slå den man får av andra!!

  SvaraRadera
 24. Tack för alla inspirerande tips!

  Vinnaren är nu korad. Efter att ha läst igenom alla motiveringar så valde vi ut de tre bästa. Alla dessa hade skrivit om tävlingen på bloggen. Till sist kom vi fram till att vi gillade Carol!ine´s inlägg bäst och hon vinner därför presentkortet.
  Hennes tips var:
  Kom ihåg varför du tränar, och variera träningen, med vänner, ensam, olika vänner, olika träningsformer, TA VILODAGAR- då minns du ofta hur SKÖNT det är att träna.

  SvaraRadera