söndag 14 mars 2010

Spartan Kettlebell Instruktör 1

Vi (jag och Kettlebells.nu) anordnade idag en kettlebellkurs. Vi gick idag igenom ännu mer detaljer kring sving, clean, press och snatch. Vi jobbade i grupper om tre och jag hade nöjet att få vara med två trevliga crossfitkillar (Robban och Fredrik). Vi fick korrigera tekniken i de olika övningarna och det blev många givande diskusioner. Som vanligt så håller jag inte med allt som sägs på kursen, men om man plockar det bästa från olika ställen så får man ju ett riktigt bra tänk.
Vi avslutade med att en frupp gjorde ett uthållighetspass, en ett styrkepass och vi fick nöjet att göra ett fettförbränningspass. Vi valde att köra 16 min tabataprotokollträning. 4 min snatches, 4 min armhävningställning med händer på kettelbell till att hoppa fram med fötterna och göra ett marklyft, 4 min tvåhandssvingar och sist riktigt jobbiga thrustes (benböj direkt press över huvudet) med en kettlebell i ett tvåhandsgrepp Märkte att uthållighetspass inte är något för mig. Det är alldeles för tråkigt. Men jag blev riktigt trött av vårat fettförbränningspass. Riktigt skönt att köra slut på sig för en gångs skull. Har ju inte blivit så mycket träning på sistone.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar