torsdag 17 december 2009

Skitmorgon!

Allt började bra med en varm dusch, men sedan kom jag fram till att jag som vanligt underskattat hur lång tid det tar att göra sig iordning på morgonen. Stressad så tar jag med Sia ner för att rasta henne innan hon skall lämnas hos mina föräldrar. Samtidigt som Sia precis har gjort vad hon ska (men är väldigt intresserad av sina egna resultat) så ringer sambon och talar om att jag glömt ta med julkorten som jag hade lovat att jag skulle åka över stan och lämna innan jobbet. Stressad som jag är så tar jag detta som gnäll och blir lite irriterad. Sedan skall cykeln pimpas med lysen, låsas upp och Sia´s korg fixas med filt, allt medans Sia helst skulle vilja springa runt och leka och inte alls lydigt stå och vänta. När sedan Sia inte vill sitta kvar i korgen så måste jag låta arg för att hon skall veta att hon gör fel. En granne som står och röker på balkongen påpekar då att jag kanske borde göra det när jag är på bättre humör (förstår hon inte att valpen inte förstår vad vi säger utan mer på hur vi säger det).
Överlämningen till föräldrarna går bra. Sedan åker jag hem igen för att byta cykel (den gamla postcykeln som jag har korgen på går för långsamt att cykla längre sträckor med) och hämta julkorten. Väl uppe på stan så har jag att välja mellan att åka den närmaste vägen olagligt på trottoaren eller att ta en liten omväg över bussgatan. Laglydig som man är så tar man bussgatan, men kommer direkt efter en buss som stannar. Försöker cykla om den, men det är inte plogat ordentligt, så jag ramlar och tappar alla julkort i snön. Svär lite och hoppas jag hittat alla korten, lämnar dem på lådan och cyklar vidare till jobbet, bara 35 min sen Visste att jag "bara" skulle göra administrativt arbete och det får jag göra ikväll 17.30 istället för att hinna träna mellan jobbet och Boxpasset på Njoy 18.30.
Kanske inte den sämsta morgonen som man kan tänka sig eftersom det inte blev några personskador eller att något gick sönder, men det räckte för att jag skulle bli irriterad.

Har dock lärt mig att jag i fortsättningen gå upp tidigare och jag skall ner och fixa med cykeln innan jag rastar Sia. Slipper då ha filt, kasse under armen samtidigt som man skall försöka få upp bajspåsen med en hand och dessutom se till att valpen inte gör något dumt.

Hoppas din dag börjat bättre!

1 kommentar:

  1. Segt! Jag hade och seg start i går morse där det ena hände efter det andra. Hoppas att du får en fortsatt bättre dag!

    SvaraRadera