fredag 16 oktober 2009

Svettlukt

Häromdagen var det en man som luktade riktigt mycket svett i gymmet. Den fräna svettlukten kändes på flera meters håll. Tyvärr så stod jag med en patient just då, så jag kunde inte prata med honom.

Men jag som är lite konflikträdd vet faktiskt inte hur jag skulle ha tagit upp det med honom. Det är ju en ganska känslig fråga. Skall man ta upp det med honom direkt eller skall man vänta och se om det händer igen. Kanske var det bara en engångsföretelse.

Vet ju själv att man ibland kan lukta lite (inte alls så mycket som denna man gjorde), men jag har nu för tiden alltid en extratröja i skåpet utifall man känner det själv. Annars tar man väl och försöker tvätta av sig med tvål och vatten?


Har även någon massagepatient som ofta luktar lite svett när hon kommer direk från jobbet, men det är inte värre än att jag står ut. Tycker det är en svår fråga att ta upp, då den är rätt personlig. Men i och för sig så skulle jag gärna vilja veta om jag uppfattas som en person som ofta luktar svett eller har dålig andedräckt eller liknande saker.

Är det svårare att prata med en person som man känner väl (kollega/kompis) eller är det svårare med en kund/tränande som man inte känner?

Hur som helst så tror jag att det är bäst att ta upp det med personen lite avskilt så att den inte känner sig helt uthängd.

Har ni några tips? Hur skulle ni göra?
Lite artiklar och frågor om svett:

3 kommentarer:

  1. Jag har 2 förslag, den ena är repcis lika som du gör nu, för jag tycker inte om att ta uoo en sådan sak personligen heller.

    Det andra förslaget är att sätta upp en skylt där det tydligt står att man ska vara nytvättad innan man får komma in på massagen.

    Det är väl det enda jag kommer på just nu.

    SvaraRadera
  2. Snälla Snälla inför edit på bloggarna...

    SvaraRadera