Har ju förut tipsat om hur jag gör min egen "musli"
Nu har jag också räknat ut hur mycket energi och hur stor energiprocent den innehåller.
När jag gjorde denna musli, så använde jag följande
170 g Grynblandning (Axa)
100 g Havre Quinoa (Frebaco)
110 g Solroskärnor (Risenta)
120 g Pumpakärnor (Risenta)
40 g Linfrö
120 g Russin
100 g musli innehåller
417 kcal
14 g Protein (14 Energiprocent)
41 g Kolhydrater (40 Energiprocent)
21 g Fett (46 Energiprocent)
Till frukost brukar jag ta:
ca 2 dl musli (ca 100 g)
ca 2 dl Naturell Yogurth (idag 230 g)
30 g Bodyscience vaniljproteinpulver
1 kokt ägg (ca 60 g)
5 kapslar fiskolja
Detta ger en frukost på 760 kcal
55 g Protein ( 29 Energiprocent)
56 g Kolhydrater (30 Energiprocent)
35 g Fett ( 42 Energiprocent)
I helgen blev det dock ännu mer frukost eftersom det var hotellfrukost (söndagens frukost på bilden ovan).
På söndagen åt jag även en god GI-lunch på Sandy´s. Kryddig kycklingfilé med Quinoa blev det. Till det var det grönsaker som t.ex. avokado och groddar. Kanske inte den största portionen, men jag tyckte det var riktigt gott.
Varför är det så dålig hälsoinformation på sociala medier idag?
-
Idag var det en bra opinionsartikel av Fanny Nilsson i Aftonbladet om
läkare på sociala medier, Läkare som jagar lajks – vem kan man lita på?.
Artikeln b...
3 veckor sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar