onsdag 7 oktober 2009

Crossfit - Thrustes

Dagens träning blev inte så intensiv. Jag valde att lägga lite mer vikt vid teknik.
Som jag skrivit tidigare tänker jag testa Crossfit, men jag känner att jag måste träna lite mer teknik på grundövningar. Idag tränade jag teknik på frivändning och bänkpress. Igår testade jag Thrustes med hantlar (se film, men då kör han med kettlebell). Riktigt skön och jobbig övning. Igår blev det dessutom lite andra axelövningar, rygg och biceps. Dagens träning innehöll dips, triceps, hamstrings och mage med hjulet. Lekte också med handstående. Mitt nyaste mål är nämligen att bryta upp på händer.

Om man velat köra dagens träningsprogram från Crossfitnordic så hade det sett ut så här

15 Styrkefrivändningar (M: 90% av kv K: 65% av kv)
30 Pull-ups
10 styrkefrivändningar
20 pull-ups
5 styrkefrivändningar
10 pull-ups
Detta skall man då göra så fort som möjligt.
(kv=kroppsvikt)

Personligen är jag lite skeptiskt till att göra Pull-ups som på videon. Tror det finns lite risk för skador, men jag skall testa det någon dag (De har inte satt upp hävräcket på Njoy ännu)

1 kommentar:

 1. Å underbart att du ska gå pilatesutbildning. Ska du gå hela stott? Den är rätt lång va? Vart ska du gå den? Jag kör tyvärr inga klasser på helgerna annars hade det ju varit jätte roligt om du testade.

  Men visst är det konstigt att man fascineras av de här negativa bloggarna? Ibland kan jag känna att man läser dom för att man tycker om att bli lite irriterad på dom? Konstigt det där. Jag läser försig bara bloggar jag tycker är bra men det händer att jag går in på andra bloggar.

  Glass är väldigt gott till varm frukt också men vaniljkesellan är nästan som glass i smaken faktiskt.

  Roligt att du gillar bläckfisk. Det äter jag väldigt sällan och bara om jag äter tapas.

  Ha en skön torsdag! Matilda

  SvaraRadera