måndag 28 september 2009

Stora bröst

Om jag vore tjej skulle jag ha storlek B-75 på min BH enligt en uträkning på Kalkylera mera.

Där finns det andra mer seriösa uträkningar också.
Du kan räkna ut ditt BMI (Body Mass Index) som många använder som ett mått på hur överviktig man är. Själv tycker jag att det är ett väldigt trubbigt mått, då en vältränad person med mycket muskler kan få samma värde som en person som istället har massor av fett. Formeln är Kroppsvikt /( Längden * Längden) = kg/m*m.

Du kan även räkna ut...
... din energiförbrukning i vila (BMR =Basal Metabolic Rate). Jag förbränner 1615 kcal per dag i vila enligt denna uträkning. Den stämmer nog hyfsat bra då jag har två andra formler som ger mig 1657 och 1675 kcal/dag. Men i alla dessa så är inte fett% inräknad, vilket jag tycker det borde vara. Har en annan formel med fett% och vikt där min energiförbrukning blir 1694 kcal/dag. Om man enkelt vill räkna om det till energiförbrukning under en dag kan man uppskatta sin aktivitetsnivå och multiplicera ditt BMR med följande värden. Väldigt Lätt 1,3 ; Lätt 1,5-1,6 ; Medel 1,6-1,7 ; Hårt 1,9-2,1 ; Väldigt hårt 2,4
... din maxpuls. (220 minus ålder)
... hur mycket kroppsfett du har (känns som om det inte blir allt för exakt, med så få parametrar). Jag fick uträcknat 38%, men när jag idag stod på min Omron BF-500 våg, som mäter med Bio-Impedans mellan händer och fötter så fick jag värdet 13,5 % vilket jag litar mer på.
... hur många dagar du levt. Själv har jag levt 13 256 dagar!

Tipset på Kalkylera mera fick jag på bloggen "Ett dussin pannor", men då hade hon räknat ut hur stor penis hon skulle haft om hon var man.

Fler uträkningar finns på http://www.markazits.com/diet/bmi.php

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar