måndag 28 september 2009

Hälsoexpert?

Ibland undrar man om man verkligen skall lyssna på experter i tidningar.

Vad tycker ni om följande råd?

Är pulversoppa en bra måltid?
Jag undrar hur bra det är att dricka ”Varma koppen”? Är där mycket konstigheter och kalorier eller är det okej? Jag dricker det på jobbet tillsammans med en skorpa eller två, när jag jobbar natt. Det känns som jag håller mig mätt på det, men jag kanske lurar mig själv?
Marie

SHIRIN: Jag tycker att det låter bra. En portion ”Varma koppen” innehåller cirka 100 kalorier och är helt okej på natten om du vill få i dig något.
Men försök att variera dina intag så det inte blir enformigt. Värm en kopp med nypon­soppa eller ta en tallrik fil ibland.
Från Fråga Coachen på Aftonbaldets hemsida

Själv är jag inte speciellt imponerad om man rekommenderar någon att äta 100 kcal på ett mål. Och då att rekommendera Varma koppen eller nyponsoppa är kanske inte riktigt det jag skulle göra. De andra svaren på sidan är väl OK, men jag får för mig att jag skulle kunna svara på dem mycket bättre.

2 kommentarer:

  1. Det e ju inte riktigt klokt. Håller helt med dig. Fast å andra sidan är det ju inte bra att äta så mycket på natten. Han kanske har ätit ordentligt på dagen och på kvällen? /Terese, www.sparkibaken.se

    SvaraRadera
  2. Jag håller med dig. 100 kalorier är väldigt lite i ett mål mat. Dessutom är ju varma koppen inte speciellt naturligt. Jag skulle istället rekommendera ett mål med i huvudsak protein under natten. Men helst inget alls mellan 24-05 för att inte störa kroppens rytm.

    SvaraRadera