fredag 25 september 2009

Optimistisk

Kvinnor med en optimistisk livssyn löper betydligt lägre risk att dö i förtid, enligt en amerikansk undersökning som brittiska BBC tagit del av.
Läs mer i Metro i artikeln Optimister lever längre

Inte helt konstigt tycker jag. Jag försöker själv att vara så positiv som möjligt. I vårat land så så lever ju de flesta ett bra mycket bättre liv än större delen av världens befolkning. Försök att se allt som är bra i ditt liv istället för att klamra dig fast vid det so är dåligt. Något som jag tror att många skulle må bra av är att ägna 5 min innan man går och lägger sig och tänka på de saker som gått bra under dagen och de saker som man kan vara tacksam över (har fått mat, mött någon trevlig person, har någonstans att bo, sett ett roligt/bra TV-program osv.). Tyvärr så tror jag att många lägger ner alldeles för mycket tid på att oroa sig och att må dåligt för saker som de inte ens kan påverka. Då tycker jag det är smartare att lägga den energin och tiden på att tänka tankar som får en att må bra eller att kanske agera för att fixa till det man oroar sig för

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar