söndag 12 juli 2015

Viktvästtest - Workhouse 18 kg

Detta är en av 14 viktvästar som jag har testat.
Läs om vad du skall tänka på vid viktvästköp och vad jag tyckte om de andra västarna i testet här.

Workhouse 18 kg
Vikt: 18 kg (16 fram - 22 bak, 465 g/påse)
Typ av vikter: Påsar med "sand"
Låsning: Två par remmar med dubbel karborrelåsning
Yttre axelbredd (bredd på axelbanden): 41 cm (8.5 cm)
Pris: 1395 kr hos Träningsspecialisten

Beskrivning Detta är en av de tyngre västarna i testet, vilket är positivt om du vill kunna ha mer vikt. Vikterna är lätta att byta så man kan snabbt göra om den till en lättare väst.
Den sitter inte helt still på löpning  även om man tar bort vikter så att den väger 10 kg, men fungerar ändå rätt bra i övningar som burpees. Det beror antagligen på att västen är lite större/längre än några av konkurenterna. Den är lite bredare i axlarna vilket gör den fungerar sådär i pull-up och armhävningar (dock mjuka axelremmar så det stör inte jättemycket). Den fungerar att stå på händer med. Den kan vara lite krånglig att sätta på då det är 4 karborreremmar som man skall hålla reda på. Men den går relativt snabbt att ta av. Vikterna sitter relativt nära kroppen vilket är bra i armhävningar och om man skall rulla.

Sammanfattning
En lite tyngre viktväst som relativt enkelt går att göra om till en lättare viktväst. Den är lite större än många av de andra västarna vilket gör att den sitter lite sänre på mig (en större/längre person sitter den nog bättre på). Men jag skulle ändå rekommendera den om man vill ha mer vikt än 10 kg för passformen stör inte så mycket. Jag kommer nog använda den rätt ofta när jag vill köra lite tyngre.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar