söndag 12 juli 2015

Viktvästtest - Kettlebellshop 30 kg

Detta är en av 14 viktvästar som jag har testat.
Läs om vad du skall tänka på vid viktvästköp och vad jag tyckte om de andra västarna i testet här.

Kettlebellshop 30 kg
Vikt: 30 kg (15 fram - 15 bak, ca 940 g/vikt)
Typ av vikter: Hårda järnvikter
Låsning: Ett par remmar som fästs med karborre och klickspänne
Längd: 47 cm
Yttre axelbredd (bredd på axelbanden): 39 cm (9.5 cm)
Pris: 499 kr (inklusive 10 kg vikter) på Kettlebellshop.se
169 kr för 10 vikter extra

Beskrivning
Detta är en av två 30 kg västar i testet. När jag testade den hade jag inte mer än 18 kg i den. Den går att beställa med 10, 20 eller 30 kg. Denna väst är nästan identisk med Titanvästen.

Den sitter inte helt tight då den bara har ett par fästremmmar och den hoppar lite vid löpning och hoppövningar men de breda axelremmarna tar upp de små stötarna rätt bra. Det fungerar att stå på händer i den.
För mig passade den inte så bra då den är för bred över axlarna för mig (och axelbanden är rätt hårda och breda så de ger inte med sig så bra), men är man mer bredaxlad än mig passar den nog bättre. Nu fungerade det inget bra att göra pull-up och armhävningar i den.
I och med att man måste öppna de översta "viktluckorna" och tömma dem för att byta de som är under är det lite krångligt att byta vikter, vilket kan vara bra att ha i åtanke om man är flera som har olika viktkrav som skall använde den. Att man har många vikter gör att man kan välja hur man har viktfördelningen. Vikterna "sticker ut" en del, vilket minskar rörelseomfånget i t.ex. armhävningar och rulla i den blir lite krångligare. Vikterna sitter inte helt tight i hållarna så de kan röra sig lite upp och ned, men det kan man fixa till genom att fylla ut fickorna med något. Det märks mest när man hoppar eller gör burnes. Har också märkt att det beror lite på hur man placerat vikterna i västen för hur mycket de rör sig.

Sammanfattning
Väldigt prisvärd och tung viktväst (går att göra lättare) som passar bra om man är lite bredaxlad och mest vill använda den till styrketräning. Vill man ha en tung väst att gå med så är detta också ett bra val. Bredden över axlar är bra för komforten då det fördelar tyngden över axlarna, men gör att rörligheten framåt och uppåt med armarna minskas, vilket gör pull-up och armhävningar lite svårare om man inte är väldigt bred över axlarna. Fungerar bra som extra vikt i benövningar och att gå med. Löpning fungerar ändå hyfsat, men västen rör sig lite upp och ned.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar