söndag 12 juli 2015

Viktvästtest - Muscle Drive Elite 10 kg

Detta är en av 14 viktvästar som jag har testat.
Läs om vad du skall tänka på vid viktvästköp och vad jag tyckte om de andra västarna i testet här.

MDUSA Elite
Vikt: 10 kg (3 fram - 7 bak, 980 g/vikt)
Typ av vikter: Hårda järnvikter.
Färg: Svart
Låsning: Ett par remmar som fästs med karborre och klickspänne
Längd: 43 cm
Yttre axelbredd (bredd på axelbanden): 37 cm (8.5 cm)
Pris: 1495 kr på B-Active

Beskrivning
En fördel med denna väst är att den är kort och har en liten yta mot kroppen (bra om man svettas mycket). Det är relativt lätt att byta vikter om det är i den övre raden, men är det i den undre behöver man först ta bort de övre.
Tycker att den sitter sådär för löpning då den hoppar lite, vilket antagligen beror på att vikterna rör sig i behållarna. Det märks väldigt tydligt när man gör burpees. Detta blev bättre när jag testade att lägga ihopvikt tidningspapper i botten på hållarna (man skulle nog kunna hitta något ännu bättre som stramar upp det ännu mer). 
De breda axelremmarna gör att vikten fördelas på en stor del av axeln, vilket kompenserar lite på att vikterna rör på sig i löpningen. På mig skavde den lite i ryggen. Den har rätt breda axelremmar (och rätt hårda, men vadderade) vilket gör pull-up lite krångligt för mig, men är man mer bredaxlad än mig är det nog inga problem. Den fungerar att stå på händer i.
Lätt att sätta på om storleken är inställd, men krånglig att byta storlek på (om det skiljer mycket i omfång), vilket kan vara en nackdel om man är flera olika personer som ska använda den. Min syster tyckte den var lite krånglig att sätta på och att ta av med det tyckte inte jag. Vikterna står ut lite vilket begränsar rörelseomfånget i armhävningar och så är den inte så smidig att rulla i. 

Sammanfattning
Bra för den som är kort, men sitter inte jättebra på mig. Inte optimal att springa i (men modifierar man viktfacken så blir den betydligt bättre), men den bör fungera bra för styrketräning om man är bredaxlad. Fungerar bra för gång. Har en viktfördelning där en stor del av vikterna sitter på ryggen. Jag tycker man ser rätt cool ut i den.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar