söndag 12 juli 2015

Viktvästtest - Casall HIT Small 10 kg

Detta är en av 14 viktvästar som jag har testat.
Läs om vad du skall tänka på vid viktvästköp och vad jag tyckte om de andra västarna i testet här.

Casall Small
Vikt: 10 kg (8 fram - 9 bak)
Typ av vikter: Påsar med "sand"
Färg: Svart
Låsning: Två par remmar med dubbelkarborrelåsning
Längd: 48 cm
Yttre axelbredd (bredd på axelbanden): 38 cm (7 cm)
Pris: 899 kr hos gymgrossisten

Beskrivning
Denna väst är lite kortare än Casalls orginalväst och är för personer som är kortare än 170 cm. Dock fungerar den för personer som är längre också (jag är 174 cm och jag har använt den på längre personer också). Jobbar du som PT och har olika stora klienter så tycker jag denna väst är ett bra val.
Min känsla är att eftersom den är lite kortare så står vikterna ut lite mer från kroppen, men det är inget som jag störs av. Denna väst sitter väldigt bra på mig och fungerar för både styrketräning och löpning. Fungerar bra att stå på händer i. Den kan vara lite krånglig att sätta på då det är 4 karborreremmar som man skall hålla reda på. Men den går relativt snabbt att ta av. Det går snabbt att byta vikter, men den har lite färre viktpåsar än Casall HIT orginal (15 respektiva 25), vilker gör att man inte kan ändra i lika små intervall.

Sammanfattning
En väldigt bra viktväst som passar många olika personer och det är en av mina favoriter av de viktvästar jag testat. Den är relativt enkel att använda, går att använda till det mesta och ser bra ut.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar