söndag 12 juli 2015

Viktvästtest - SKLZ/X-erfit 4.5 kg

Detta är en av 14 viktvästar som jag har testat.
Läs om vad du skall tänka på vid viktvästköp och vad jag tyckte om de andra västarna i testet här.

SKLZ/X-erfit 4.5 kg
Vikt: 4.5 kg (10 fram - 10 bak)
Typ av vikter: Påsar med "sand"
Färg: Grå/Svart
Låsning: Ett par remmar med dubbelkarborrelåsning
Längd: 36 cm
Yttre axelbredd (bredd på axelbanden): 28 cm (4.5 cm)
Pris: 499 kr på XXL (heter där X-erfit)

Jag fick min från Gymgrossisten, men de verkar inte sälja den längre och jag hittar inga andra svenska butiker som säljer den. Dock finns det en viktväst på XXL som ser precis likadan ut (men som dessutom har mp3-ficka på ena bröstet., så jag antar att de är likvärdiga.

Beskrivning
En lätt och smidig viktväst. Den är relativt lätt att sätta på och att ta av. Vikterna sitter nära kroppen vilket är bra i armhävningar och om man skall rulla i den. Det är lätt att byta vikter och att ändra storlek på den.
Viktvästen sitter skönt och tight för både löpning och styrka. Handstående fungerar bra. Den är relativt kort vilket är bra då den inte är ivägen så mycket och den sitter på relativt liten del av överkroppen vilket är positivt för värmen (svettas inre så mycket av den). Dock kan tjejer känna att det höga spännet (med kardborrar) hamnar på undre delen av bysten och då drar ned västen på axlarna.

Sammanfattning
Detta är en av mina favoriter då jag tycker att den sitter väldigt bra på mig och är smidig. Nackdelen är att den bara väger 4.5 kg, men har man inte behov av tyngre så är den jättebra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar