söndag 12 juli 2015

Viktvästtest - InSPORTline 10 kg

Detta är en av 14 viktvästar som jag har testat.
Läs om vad du skall tänka på vid viktvästköp och vad jag tyckte om de andra västarna i testet här.

InSPORTline 10 kg
Vikt: 10 kg (10 fram - 10 bak, ca 485 g/påse)
Typ av vikter: Påsar med "sand"
Låsning: Dragkedja och ett par remmar med karborrelåsning
Längd: 42 cm 
Yttre axelbredd (bredd på axelbanden): 32 cm (5.5 cm) 
Pris: 599 kr på Sporttema

Beskrivning
Den viktväst som jag testade köpte jag på Hobbex för några år sedan, men den har utgått ur deras sortiment. Dock ser den precis ut som InSPORTlinevästen så jag antar att det är samma modell.

Detta är prisvärd viktväst som är relativt kort, vilket gör att många kan använda den. Den är relativt lätt att ta med sig då den inte är lika stor som många av de andra västarna i testet. Det är lite krångligt att byta vikter då fickorna påsarna ligger i inte är elastiska (lätt att ta ut, men lite krångligare att sätta tillbaka). Man kan tänka sig att dragkedjan skulle kunna gå sönder rätt lätt, men min har hållit i många år (brukar inte låsa upp den när jag tar av och på den). Jag tycker att den sitter rätt bra, men hoppar en del i löpning vilket gör att axlarna får onödigt mycket tyngd på sig. Till styrketräning som dips, pull-up och armhävningar fungerar den bra. Det går att stå på händer i den. Hade önskat dubbelkarborrelåsning för att kunna spänna den ordentligt (nu får man korsa banden). Den har två meshfickor med dragkedjor där en Iphone går ned. Dragkedjeflärparnas ljud kan störa (jag har inte tänkt på det).

Sammanfattning
En prisvärd och smidig viktväst som passar de flesta då den är kort. Passar bäst till styrketräning och gång. Vid löpning hoppar den lite grann.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar