söndag 12 juli 2015

Viktvästtest - Adidas 10 kg

Detta är en av 14 viktvästar som jag har testat.
Läs om vad du skall tänka på vid viktvästköp och vad jag tyckte om de andra västarna i testet här.

Adidas 10 kg
Vikt: 10 kg (6 fram, 2x515 g, 4x1015 g - 3 bak, 2x1270 g, 1x2530g)
Typ av vikter: Påsar med "sand"
Färg: Svart och röd
Låsning: Dragkedja, 2 par karborrband (elastiska) och ett par band med klickspänne
Längd: 58 cm
Yttre axelbredd (bredd på axelbanden): 36 cm (9.5 cm)

Beskrivning
Den har meshmaterial mellan vikterna vilket gör att den andas bra (man blir inte lika svettig). Kardborrebanden är elastiska och hjälper inte till att spänna fast västen ordentligt runt kroppen, utan det är bara remmarna med klickspännet som sätter fast den ordentligt och de är bara längst ned (de skall sitta rakt över understa vikterna, men åker lätt upp när man tränar så jag satte remmarna över vikterna direkt).

Sitter inte riktigt bra för löpning då den "skumpar" lite. Sitter dock bra för styrkeövningar som pull-up och armhävningar. Man kan stå på händer i den. Känns som att vikterna sticker ut rätt mycket (de högst upp på framsidan gör att man nästan ser ut att ha bröst) och den är lite klumpig. Har ordentliga dragkedjor, men det låter lite från "dragkedjeflärparna" vilket kan vara störande (jag tänker inte på det).

Det är lätt att ändra vikter då det bara är att öppna dragkedjorna och ta ut vikterna. Dock är det relativt få vikter vilket gör att man inte kan ändra vikter i små intervaller. Och vill man ha en jämn viktfördelning försvinner det mycket vikt (blir lite konstigt att bara ta bort vikten på höger sida och inte på vänster).

Den går rätt lätt att sätta på och ta av om man har ställt in den efter sig själv. Är man flera med olika storlekar är det lite omständligare (men inte mycket).

Det finns två öglor  på baksidan och jag är faktiskt inte helt säker på vad de skall vara till, men det kan vara så att man tänkt att man kan fästa ett rep i dem och dra något bakom eller att man kan hänga vikter in dem för att göra västen ännu tyngre (eller så tycker man bara att det ser bra ut).
I och med att det är dragkedjor till viktfacken så kan man lägga sin nyckel där om man saknar fickor.

Sammanfattning
En viktväst som känns gedigen och hållbar. Fungerar bra för gång och styrkeövningar, men är inte optimal för löpning. Den känns lite klumpig och är rätt lång. Jag gillar färgkombinationen svart/rött och tycker att den ser bra ut.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar