söndag 12 juli 2015

Viktvästtest - Titan 30 kg

Detta är en av 14 viktvästar som jag har testat.
Läs om vad du skall tänka på vid viktvästköp och vad jag tyckte om de andra västarna i testet här.

Titan 30 kg
Vikt: 30 kg (15 fram 15 bak, ca 910 g/vikt)
Typ av vikter: Hårda järnvikter
Färg: Svart
Låsning: Ett par remmar som fästs med karborre och klickspänne
Längd: 47 cm
Yttre axelbredd (bredd på axelbanden): 39 cm (10 cm)
Pris: 1575 kr hos B-Active

Denna viktväst har jag lånat genom Sporttema då de funderar på att ta in den i sitt sortiment

Beskrivning
Detta är en av de tyngre västarna i testet, vilket är positivt om du vill kunna ha mer viktmotstånd. Den är nästan identisk med viktvästen från kettlebellshoppen.
Lite krångligt att byta vikter på om det är de undre raderna man vill byta på, då man måste ta bort de övre först. När jag testade denna väst hade jag som mest 18 kg vikter i den. Att man har många vikter gör att man kan välja hur man har viktfördelningen. Vikterna "sticker ut" en del. Vikterna sitter inte helt tight i hållarna så de kan röra sig lite, men det kan man fixa till genom att fylla ut fickorna med något. Det märks mest när man hoppar eller gör burpees. Har också märkt att det beror lite på hur man placerat vikterna i västen hur mycket de rör på sig.
Den är bred över axlarna (och axelremmarna är breda och relativt hårda vilket gör att de inte ger med sig så mycket) vilket gör att den inte är så bekväm i styrkeövningar som pull-up och armhävningar. Men är man mer bredaxlad än mig kan det fungera bättre. Den sitter inte helt tight då den bara har ett par fästremmar och den hoppar lite vid löpning, men de breda axelremmarna tar upp de små stötarna rätt bra. Man kan stå på händer i den.

Sammanfattning
En tung viktväst (går att göra lättare) som är bred över axlarna. Bredden över axlar är bra för komforten då det fördelar tyngden över axlarna, men gör att rörligheten framåt och uppåt med armarna minskas, vilket gör pull-up och armhävningar lite svårare om man inte är väldigt bred över axlarna. Fungerar bra som extra vikt i benövningar och att gå med. Löpning fungerar ändå hyfsat, men västen rör sig lite upp och ned.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar