fredag 24 juli 2015

Irriterad sternoklavikularled

Har ju ett tag haft lite smärtor i höger axel/nacke/nyckelben. Innan semestern blev jag undersökt av en av sjukgymnasterna på jobbet. Han konstaterade att nyckelbenet stack ut lite mer på höger sida (i leden in till bröstbenet) och att det var lite svullet där. D.v.s. att jag har problem med sternoklakularleden (Sternoclavicular (SC) joints). Han trodde inte att det kom utav att jag bar den tunga ryggsäcken utan att det är en gammal skada från gymnastiktiden, men att den nu blev irriterad av någon anledning (typ den tunga ryggsäcken eller att jag sov med armen i en konstig vinkel). Ordinationen jag fick var att undvika smärtsamma rörelser och att inte komma ut i ytterlägen (som att stretcha bröstmuskeln). Så nu får jag inte köra övningar som armhävningar och bänkpress såvida jag inte har armarna intill kroppen (typ smala armhävningar). Har försökt följa råden och själva smärtan vid nyckelbenen tycker jag känns bättre, men jag har fortfarande lite irritiation i halsen/axelns muskler. Känns som att man börjar bli gammal för det var flera år sedan man inte hade några problem med kroppen och kunde träna precis det man vill. Kan i och för sig bero på att man inte sköter sin rehab- och rörlighetsträning som man borde utan istället kör vidare med en träning som är rolig, men inte optimal för kroppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar