lördag 1 mars 2014

Träning på Motionsform

Igår provade jag att träna på Motionsform som ligger mitt i city i Örebro.
Det var ett frächt gym. Inte det största gymmet jag varit på, men det mesta fanns. De hade två saker som jag skulle vilja ha på mitt gym. Det ena var Woodway Curve löpbandet. Har aldrig testat det förut, men det var riktigt skönt att springa på. Det andra som jag önskat vi hade är en dragmskin från Cybex som heter Bravo. De hade också några roliga cyklar där man såg hur man cyklar på en TV-skärm så att det blev som ett spel. Det kallas Expresso Bike. Avdelningen med fria vikter var inte så stor (fanns två skivtänger till benböj, bänkpress och liknande övningar). Fanns en liten del med funktionella redskap som t.ex. TRX, Bosu, slamball, foamroller, medicinbollar och boxar. Saknade kettlebells, men de hade en sandball. Tilläggas är att de även hade en Spa-avdelning med bubbelpool och infrabastu och den var gratis att uttnyttja för medlemmar. På i princip alla konditionsmaskiner hade de egen TV-skärm. De hade också ett cirkelgym som jag aldrig hann testa.

Jag var rätt seg märkte jag kom igång med träningen, men nedastående var det jag lyckades få ihop. Min Iphone hade tyvärr gått sönder (inlämnad för tredje gången), så jag skrev inte ner antal reps och kunde inte ta några bilder.

4 min Crosstrainer (Cybex Arc som jag verkligen gillar)
2 min roddmaskin
Roddmaskinen var Concepts dynamiska rodd som tar lite mindre plats än den vanliga Concept II rodden. Den var skön att ro med, men fungerade inte så bra om man testade att ro med maxhastighet.

5 varv
Militärpress med 45 kg skivstång
Benpressmaskin
Stående bicepscurl med 2x16 kg hantlar

4 varv
Seesawpress med 2x22 kg hantlar
Hipthrust med 120 kg skivstång
Stående bicepscurl med Z-stång 28 kg

Avslutade med en egenkomponerad WOD
1-2-3-4 -5-6-7-8-9-10 per arm 2x16 kg hantlar
Renegade Row
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1
Thrusters 2x16 kg hantlar
Min tid: 9 min 40 s

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar