tisdag 11 mars 2014

Boxpass och gympass på Universitetet

Idag testade jag att träna på Universitetsgymmet (ÖUIF). Ett helt OK gym som har det som behövs. Maskinerna är från Nordic Gym och de flesta konditionsmaskiner var från Precor och Concept.
De har 5 st skivstänger och hantlarna gick upp till vikter på 49 kg, vilket ju räcker för de flesta.
De har en del funktionella redskap och en hel del rehabredskap. Exempel på redskap som de har är SkiErg, Bosu, balansbollat, flexibar, boxsäck, joystick, medicinbollar, pull-up räcke, kettlebells (till 24 kg men bara en av varje), TRX, Flowin och foamroller. Gummiband och hopprep mot pant (under receptionens öppettider). De erbjuder också en hel del olika gruppträningspass. En fördel som de har är att de har löparbanan alldeles utanför och att det inte är så långt till eljusspåret.


Dagens pass såg ut så här

Bänkpress
20x40 kg - 12x60 kg - 8x65 kg - 6x65 kg
Bulgarian Splitsquat vä
10x48 kg - 6x68 kg - 5x68 kg
Stående Bicepscurl 2 hantlar
9x32 kg - 4x38 kg - 4x38 kg
Bulgarian Splitsquat hö
10x48 kg - 6x68 kg - 5x68 kg

9 supinerade pull-up

Körde sedan ett boxpass. Boxpass kan se väldigt olika ut. Detta pass skulle jag benämna som rätt basic och för min del så kändes det lite tråkigt ibland. Vi jobbade "bara" med raka slag, knän och kickar. Saknade krokarna som ju ger rätt bra bålträning i rotation. Varje kombination hölls i ca 1 min, vilket jag personligen tycker är lite på gränsen till långt att köra på varje kombination. Jag kör hellre lite jobbigare kombinationer som man kan maxa på i ca 30-40 s. Hade räknat med att det skulle bli en del bröstträning och benträning, men förutom att man körde 5 eller 10 armhävningar mellan några kombinationer så var det inte mycket av det. När jag hade mina pass så la jag alltid in lite benböj eller upphopp i kombinationerna och en av mina favoritkombinationer gick ut på att man efter varje slagkombination skulle krypa under mitshållarens ben. Dagens pass gjorde att jag blev lite svettig, men speciellt jobbigt var det inte. Dock så parade jag med en kille som aldrig kört box förut och han var ganska slut efter passet. Så detta pass var nog mer riktat till de som inte kört boxpass så mycket eller inte håller igång så mycket annars.

I och med att det inte var så mycket ben och bröst i passet som jag hoppats gick jag tillbaka till gymmet.

Testade magmaskinen och benpressen. 
Förstod inte riktigt konstruktionen på benpressen (på bilden). Att köra benpress med böjd rygg är ju inte det bästa man kan göra och om man kör riktigt tungt så finns det ju inget som håller emot så att inte kroppen glider bakåt.

Fortsatte med
3 varv
Liggande enbenscurl i maskin 15 kg
6/6 - 6/6 - 6/6
Sittande enbensbenspark 40 kg
8/8 - 9/9 - 9/9
Supinerade pull-up
12 - 10 - 9
Lutande bröstpress med 2x26.5 kg
7 - 6 - 6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar