torsdag 27 mars 2014

Ny Iherb leverans av bl.a. D-vitamin


Den 4 mars la jag en order på lite olika kosttillskott från Iherb.com. I måndags kom det en avi på posten om att jag kunde hämta ett paket hos mitt utlämningsställe. Igår hämtade jag ut paketet. Köpte tre olika sorters D-vitamin då de var billiga. De olika burkarna som jag köpte låg på 1000, 5000 och 100000 IU per tablett, vilket är en bit över de rekommenderade 800 IU (tror jag det är nu). Men jag tror att de flesta behöver en större dos. Nu är det ju snart sommar och det är inte lika stort behov av tillskott av D-vitamin då vi kan få det från solen (om vi inte skyddar oss hela tiden eller är inomhus). Dock så tror jag fortfarande att solen står för lågt för att de strålar som omvandlas till D-vitamin skall nå oss. Solen behöver stå över 45 grader. Ett enkelt sätt att se om solen är tillräckligt högt är att kolla in sin skugga (är den kostare än din verkliga längd så är solen över 45 grader). Jag personligen tror att många skulle må bra av ett tillskott av D.vitamin framförallt nu efter vintern. Det bästa vore ju om man kunde gå till vårdcentralen och kolla vad man har för D-vitamin värde och om det är för lågt så kan man supplementera. Men nu ät det ju inte så att sjukvården skall var förebyggande så den möjligheten finns inte såvida du inte är sjuk och kan påvisa att det ev. skulle kunna vara låg D-vitaminstatus som är problemet. Tycker att det är synd att inte sjukhuset kan erbjuda att man kan ta blodprov på det man skulle vilja se även om man inte är sjuk. Självklart skall man då betala fullpris för den servicen. 

Köpte även fiskolja som också är något som jag tror de flesta skulle må bra av att ta ett tillskott av.

I Mark Sissons podcast som jag började lyssna på för några veckor sedan så pratade han om tillskottet Phosphatidylserinet i sitt avsnitt om tillkott. Skulle visst bl.a. vara bra för hjärnan, så då blev jag intresserad av att testa. Även Milk Thistle extraktet skall vara bra för hjärnan av vad jag läst.


Lite tips som jag fått från andra bloggar är att inte beställa för mer än 320 kr innan frakt (minskar risken för att man behöver betala tull) och om man håller sig under 4 lbs (1.8 kg) så betalar man bara 4 dollar för frakten. Jag beställde denna gång för ca 440 kr (hade ca 10$ rabatt) och jag slapp ändå tull. Enda gångne jag betalt tull är när jag beställt tyngre saker som behövt skickas via DHL istället för Global mail frakten. Anger du koden: JZC582 (eller klickar på länken) så får ni upp till 10% rabatt på er första order om ni inte beställt förut (och så får jag en liten rabatt). Glöm inte att kolla om det finns några gratiserbjudanden och så har de provburkar av olika märken som de säljer ut billigt.

1 kommentar:

  1. Grym blogg, jag vill gärna ha förslag på bra träning och kost?

    http://resand.blogg.se

    SvaraRadera