måndag 10 mars 2014

Kvällens Funktionell Fys

Idag fick de köra en cirkelstyrka på Funktionell Fys passet. 

Gjorde olika stationer med 2 övningar i varje. Första varvet körde de 6 tabataintervaller (20 s + 10 s vila) där de varvade de olika övningarna (alltså 3 av varje). På andra varvet körde de 4 intervaller med 25 s arbete och 10 s vila. 

Här är övningarna/stationerna:

Repklättring (med fötter i marken)
Brandslangsvingar upp och ned

Roddmaskin 
Roddmaskin - Överkropp (låsta ben)

Överhopp på BOSU
Pull-up (supinerade) i slyngor med pinne

Kettlebellsvingar
Boxning på säck

Boxhopp/Step-up
Armhävning gruppering på glidplattor

Marklyft med kettlebell
Mountainclimber

Hade tagit med mig mitt egna klätterrep och det kändes som om deltagarna gillade det. De klättde alltså så att de lutade sig bakåt (typ som i en TRX-rodd).

Jag tyckte att passet blev så bra så att jag körde ett varv (med 6 tabatainterballer) innan jag åkte hem. Värmde upp med 2 min rodd. Körde pull-up i hävräcket, svingar med 2x16 kg, armhävning+gruppering i slyngor (atomic push-up). Hade tänkt träna längre, men nu när man bara jobbar en dag i veckan så finns det hur mycket som helst som måste fixas den dagen, så jag jobbade över lite. Skulle också låna med mig jobbets släpkärra hem för att hämta sandlådesand imorgon, men tyvärr hade bromsarna låst sig, och jag lyckades inte fixa det. Får kanske bli till att hyra släpkärra, då jag gärna vill ha klart sandlådan nu i veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar