fredag 21 mars 2014

Paleo Approach

Igår så åkte jag på en släng av magsjuka. Tror att det var rester som jag åt i förgår lunch som kanske var lite för gamla. Idag mår jag dock mycket bättre och i förmiddags var vi och badade i Experium i Sälen.

Blev en del sängliggande igår och när jag inte sov så läste jag i boken The Paleo Aproach - Reverse Autoimmune Disease and Heal Your Body som handlar om hur man med kost och livsstil kan "bekämpa" autoimmuna sjukdomar som t.ex. MS och Reumatisk Artrit. Jag har inte kommit mer än ca 60 sidor, men den är riktigt intressant. I första delen av boken förklarar man vad autoimmuna sjukdomar är och vad orsaken är. Bitvis är det väldigt svårt att hänga med i alla termer, men det är ändå intressant att veta lite om bakgrunden. Just läst om "läkande tarm" (Leaky Gut) och hur gluten antagligen har en stor del i alla autoimmuna sjukdomar. Nästa rubrik är Gut Dysbiosis. Tror att del 2 som handlar om hur man "botar" autoimmunasjukdomar kommer vara ännu mer intressant och antagligen mer lättläst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar