måndag 31 december 2012

Paleoview - Podcast

Den senaste tiden så har jag börjat följa en ny podcast. Den heter Paleoview och det är Sarah Ballantyne från bloggen The paleomom och Stacy Toth från bloggen Paleoparents.

De pratar en hel del om paleo i familjelivet och eftersom jag är nybliven pappa så är det extra intressant. De pratar också en hel del om autoimmuna sjukdomar, då de båda har blivit bättre från sina sjukdomar sedan de började äta paleo. Ibland så äter de den ännu mer strikta maten (efter the autoimmunprotocol) som de menar ibland behövs för de med autoimmuna sjukdomar. Verkar riktigt tufft att få till det med den maten, men om man blir bättre från sina sjukdomar är det säkert värt det. Just det att de mår så dåligt av att inte äta paleo gör att det ibland känns lite överdrivet då de flesta som inte äter paleo faktiskt inte mår så dåligt.
De pratar också en hel del om hur dåligt gluten är för dem. De märker bl.a. att deras humör blir mycket sämre när de blivit exponerade för gluten. Så vi kanske skulle få mycket trevligare i våra liv (eftersom alla har ett gladare humör) om alla skulle sluta äta gluten :)

Sedan blir det ju lite annat för dem eftersom en av föräldrarna är hemma (en av dem har sin man hemma och han lagar i princip all hennes paleomat) och tar hand om hushållet och barnen. I Sverige är det ju bara en kort period som är så annars så jobbar ju de flesta föräldrar heltid och då blir det en annan sak (dock vet jag att det i princip är ett heltidsjobb att ta hand om barnen hemma).

I varje fall så tycker jag att podcasten är underhållande och man lär sig faktiskt en hel del. Sarah har varit forskare och har nästan alltid en del som kallas Sience with Sara där hon tar upp ett ämne och vad forskningen säger om det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar