söndag 1 april 2012

Det vita giftet

Har nu sett alla 3 delar i Efter tio´s serie Det vita giftet.

Första delen handlar om mjölk (gick i måndags). Bl.a. så pratar man om sambandet mellan mjölk och mjölkpulver och diabetes hos barn. Inslaget börjar ca 45 min in i programmet (efter 3:e pausen).
Efter%20tio

Andra delen som gick i tisdags handlade om socker. (ca 1min 30s in i inslaget) Då var Charlotte Erlandsson-Albertsson med. Hon är forskare och har skrivit boken Maten som stärker din hälsa. Jag har precis börjat läsa den boken, så förhoppningsvis får ni snart en recension av den snart.
Efter%20tio

Tredje delen handlade om mjöl (ca 19 min in direkt efter första reklampausen). Jag tyckte det avsnittet var väldigt intressant. Tyvärr hade man med en kinesiolog som körde muskeltestning på en person som precis ätit en tugga fralla. Även om jag tror på det han sa om att idrottare presterar bättre om man utesluter gluten, så är det här med muskeltestning en lite för "subjektiv" testform. Jag hade hellre sett att peronen tryckt mot en kraftplatta eller något annat för att visa att muskeln blir svagare. Efter%20tio

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar