måndag 23 april 2012

Garmin pulsmätare

Som ni kanske kom ihåg så köpte jag en pulsmätare till min Iphone. Den kom i nu i veckan, men jag testade den inte förens i helgen.
I lördags så ägnade jag en stor del av dan åt att läsa recept i boken Well Fed (mer om det i ett senare inlägg) och kom då på att jag inte hade alla ingredienser och framförallt kryddor hemma för att kunna kasta mig på några av recpten. Tog då och sprang (småjoggade) till affären (Coop) och hade då också på mig min nya pulsmätare från Garmin.
Jag tyckte det skulle var kul att koppla in pulsmätaren mot t.ex. Runkeeper, men det visade sig att det inte gick då de inte är kompatibla. Har inte hittat någon information om de kommer försöka fixa det.
Så nu var man tvungen att ladda ner Garmin Fit för 7 kr. Tyvärr så har det inte lika många funktioner som t.ex. Runkeeper som är det programmet som jag använt. I appen så kan man bara välja att spara aktiviten som löpning, cykling eller annat (om man för över det till deras sida Garminconnect.com så kan man välja fler aktiviter). I runnkeper så kan man få sina tider, tempo och lite annat uppläst när man springer, vilket man inte kan i Garmins app. Om man går in på hemsidan så kan man analysera sin puls lite mer än i själva appen där man bara ser ett diagram över pulsen. Jag saknar också nedräkningsfunktionen (så man kan stoppa ner iphonen innan man börjar springa) som finns i Runkeeper.


Igår så testade jag den igen. Sprang då 5.25 km på 27 min 50 s. Mitt medeltempo var 5:18 min/km och enligt programmet så brände jag 389 kalorier. Som bäst så hade jag ett tempo på 3.24 min/km.
Min medelpuls var 146 slag/min och som mest var jag uppe i 157 slag/min.

Väl tillbaka hemma (sprang från mitt hus) så tog jag fram kettlebells.
Körde lite kettlebellsnatchar med min 24 kg kettlebell.
Blev två vändor med 40 st (bytte hand efter 10) och som mest kom jag upp i en puls på 161 slag/min, men då var jag mycket tröttare/flåsigare än när jag sprang.
Körde också några pressar med 24:an och några set seasawpress med 2x16 kg.

Förut har jag haft en armhållare för min Iphone när jag springer, men nu så tog jag fram min hållare för headsetdosan som jag beukade ha när jag körde aerobicklasser med headset. Fungerar faktiskt bättre, då man snabbt kan få fram telefonen nu och man kan se vad som står på den.

Här kan du läsa vad prylportalen skriver om Garmins Iphone Adapter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar