måndag 23 april 2012

Ge blod

Idag var jag på första mötet för att ge blod. Vet faktiskt inte varför jag inte börjat med det tidigare. Känns ju bra att göra en god gärning som kan rädda livet på andra.

Blev faktiskt lite inspirerad när de pratade om effekterna av att ge blod på senaste avsnittet av Fysiopodden.
I och för sig så sa de att man får en minskad prestationsförmåga några veckor efter det att man gett blod, men det gäller framförallt konditionsidrottare. Nu hade jag i och för sig tänkt att springa lite mer för att få en tid på milen, men det känns inte som om det kommer att påverka mig så mycket, då jag tror att det är min muskelstyrka i benen/vaderna och min bålstablitet som kommer stoppa mig innan konditionen.

I varje fall så fick jag svara på en hälsoenkät där de frågade om massor av sjukdomar. Sedan tog de ett blodprov så att de kan kolla så att man inte har några konstigheter. Om ca 4 veckor så får jag komma och ge blod om de inte hör av sig och säger att något är fel.

Lite värden fick jag veta idag.
Blodtryck 120/75
Järnvärde 145
Vilopuls 52 slag/min, vilket hon sa var bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar