måndag 16 april 2012

1:a löpturen

Igår så hade jag tänkt åka till gymmet och träna, men att byta däck på våra bilar, passa på att tvätta dem och att städa upp i garaget (bl.a. sätta upp lite nya hylllor) tog längre tid än beräknat.

Så istället så gav jag mig ut på årets första löptur. Blev 4.17 km totalt om man skall lita på Runkkeper (app till Iphone). Enligt den så gjorde jag av med 336 kalorier på de 21:53 min jag var ute. Min genomsnittliga hastighet var 5:15 min. Passade samtidigt på att lyssna på en intressant podcast av Chris Kresser som handlade om Omega-3 fetter. Jag är inte så förtjust i att springa, men i sommar hade jag tänkt att komma upp i en mil. Vill nämligen kunna svara på frågan vad gör du för tid på milen. Blir kanske lite roligare när jag får min pulsmätare till Iphonen. Har märkt att det genast blev lite roligare när man började använda Runkeeper för att få fram lite data från sin löpning.

Tog och stretchade ut hamstrings då jag kände mig lite stel i dem efter löpningen och idag känner jag lite träningsvärk i hamstrings och säte, så forskningen om att stretching inte hjälper mot träningsvärk verkar ju stämma.

När jag kom hem så plockade jag fram min 24 kg´s kettlebell och körde lite övningar ute i trädgården.
Började med ett set clean thrusters (ca 10 per sida) och gick sedan över till vanliga axelpressar. Blev 5 set med 3-4 rep och jag vilade ca 1 min mellan seten (så det blev väl ca 1,5 min vila per arm).

När jag duschat klart så hade min kära fru gjort supergod paleomiddag till mig.
Stekt ytterfläskfilé tillsammans med en mumsig sallad av broccoli, blomkål, vitkål, sockerärtor, rädisor, gurka, vindruvor, paprika och tomater i ugn. Över det blev det lite avokadoolja och örtkryddor.

Fastnade som sagt med bilar och garage så det blev aldrig någon lunch, men istället blev det några snabba mellanmål bestående av lite russin, mandlar, walnötter och en stor sked kokosolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar