söndag 1 april 2012

ÖKK i nya lokaler

Idag åkte jag ner till ÖKK (Örebro Kraftsportsklubb) som hade öppet hus i sina nya lokaler. Personligen så tycker jag att det blev mycket bättre. De har en stor del med maskiner och hantlar (och lite skivstänger), men jag höll till i lyftardelen som var alldeles bredvid konditionsdelen, vilket är bra om man skall köra crossfitWOD som innehåller rodd. Där hade de en stor öppen yta med ett långt hävräcke. Fanns också lite kettlebell upp till 24 kg (trodde faktiskt att de skulle ha upp till 40 kg). Idag höll jag mest till i lyftardelen där de har flera rack för benböj och bänkpress. Det finns också massor av skivstänger och vikter och det var skönt att kunna lasta på 2 skivstänger utan att någon ser konstigt på en för att man ockuperar dessa.

Värmde upp på deras ATM Crosstrainer av märket Precor. Kom inte helt överens med den. Personligen gillar jag Cybex variant mycket bättre. Blev också 500 m rodd. Idag gick det inte snabbt. Stannade på ca1 min 42 s (brukar vara ca 1.37 min). Körde också lite snatch med 20 kg kettlebell.


Läste idag ett program i Träningsguiden som PT´n Stellan Back hade komponerat. Blev lite nyfiken på det upplägget och bestämde mig för att testa det. Man jobbade då med triset (tre övningar i rad utan vila).

Första trisetet som jag körde var för ben (4 varv).
5 marklyft (100 - 110 - 110 - 110 kg)
10 backsquat (70 - 60 - 60 - 60 kg)
15 upphopp

2:a (3 varv)
5 pull-up med 10 kg vikt
10 Hängande  rodd i slyngor
15 rodddrag i roddmaskin

3:e (3 varv)
5 bänkpress (60 kg
10 dips
15 explosiva armhävningar (typ med klapp)

Tanken var att jag skulle vila 2-3 min mellan varven, men det blev nog mer några gånger. Fastnade i ett SMS med min snygga fru några gånger. Jobbade med lite rörlighet och kettlebellsvingar mellan varven.

När man checkad in på ÖKK (med facebook) så fick man även en gratis Gainomax. Nu väntar jag med att använda den till efter min strikta paleodiet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar