onsdag 2 mars 2011

Hur äter ni?

På senare tid har jag stött på uttrycket periodisk fasta. Det kan vara att man inte äter något mellan 20.00 och 12.00 dagen efter. Det går ju lite emot allt man lärt sig om att äta frukost och mellanmål. På flera håll har jag nu läst att det med den obligatoriska frukosten och mellanmål inte har några vetenskapliga grunder.
Någon som testat periodisk fasta?
Läs mer på bloggen Leangains eller artikeln på Tränningslära.se

Jag har läst boken "Master your Metabolism" av Biggest Loser tränaren Jillian Michaels. Hon skriver om hur kosten och livsstil kan påverka hormonerna. Hon menar att mycket av maten vi äter påverkar våra hormoner negativt och att det kan leda till ohälsa och viktuppgång. Berör också hur olika ämnen i t.ex. plaster påverkar hormoner. Någon som har testat att äta och leva efter Jillians metod? Skulle vara kul att höra vad ni har för upplevelser. Själv har jag försökt att äta mer ekologiskt, när inte det är för stor skillnad på priset (ibland är det mer än dubbelt så dyrt med ekologisk mat och då kommer snålheten in)

Inom Crossft är det vanligt Paleo kost. Har inte läst så mycket om det ännu, men har några böcker som jag tänkte försöka hinna läsa nu under våren. Någon som testat?

1 kommentar:

 1. Jag har ätit enligt periodisk fasta sedan 1 ½ år tillbaka och rekommenderar det helt klart! Passar min livsstil alldeles utmärkt. Det som många tyvärr tror är att man inte äter mycket vilket är fel, istället äter du all dagens energi under dem här åtta timmarna och många gånger orkar man knappt äta upp allt. Tror det passar vissa människor men verkligen något jag rekommenderar mina klienter och alla som har provat har fastnat och skulle inte kunna äta annorlunda idag.
  Det finns så mycket fördelar med PF och än så länge inga nackdelar (har dock inte testats på gravida ) och kanske inte det bästa för människor som jobbar skift och inte har rutiner.
  Jag har fått blodsockerfall några gånger under den här perioden och det är väl inte så konstigt med tanke på mitt yrke (idrottslärare).
  Det är dessutom vetenskapligt bevisat att det är det effektivaste sättet att deffa samtidigt som du bygger muskler, och det tar inte långt tid innan det syns! Det är väl oftast det som många önskar men får hålla sig till en fas.

  Jag har i princip endast positiva erfarenheter från PF och rekommenderar det varmt!

  SvaraRadera