måndag 14 mars 2011

Tiger tail

Skrev ju om att jag skaffade massageredskapet The Stick nu i helgen. Fick ett tips från Dajana (Läs gärna henne blogg, den är riktigt bra) om ett ännu bättre redskap enligt henne. Det heter Tiger Tail och den skall ha en behagligare massageyta än The Stick. Finns på Seth Rolands blogg, Breeze Fitness (319 kr) och även på Pakvis (325 kr). De finns i 2 storklekar (18 och 22 tum).

I Lördags så gick jag ner och tränade lite på hotellet och som jag skrev så fanns det bara cyklar och löpband. Som tur var så hade löpbanden handtag som stack ut så med dessa kunde jag göra hängande rodd, dips och enarms armhävning. Körde också lite enbens knäböj mellan löprundorna. Hade mina Five Fingers skor som ju inte har någon dämpning. När man börjar springa barfotalöpning så skall man ju trappa upp det, så det fick bli lite kortare intervaller (300-400 m) på löpbandet (jag springer ju inte ens i vanliga fall). Tur var väl det, för idag så har jag träningsvärk i vaderna efter löpningen. Körde faktiskt lite med The stick på dem.

Pakvis finns det faktiskt massa andra trevliga massageredskap. Funderar själv på att köpa deras Accumassage (bild till höger) som jag testat på en mässa. Klämmer till musklerna riktigt skönt, men redskapet kostar 450 kr, vilket i och för sig är som en massage och detta kan du själv göra när du vill.
De har även Bodybackbuddy (500 kr), Bodybackbuddy Mini  (100 kr) och Backknobber (450) som alla jobbar på liknande sätt som Thera Cane, som jag själv använder och rekommenderar.

Om man är intresserad av att själv behandla sina triggerpunkter så rekommenderar jag att man skaffar boken Massera själv bort dina smärtor och den kostar 318 kr på Pakvis, men om du är intresserad av den så kan du köpa den av mig för 190 kr + frakt då jag har några exemplar kvar sedan en mässa. Här kan du läsa de första 50 sidorna i boken

4 kommentarer:

 1. Tusen tack Mattias! Har nu lagt till din blogg i min blogglista:) Kanske dags eftersom jag läser den varje dag! Keep up the good work!

  SvaraRadera
 2. Kul att höra. Det var genom din blogg som jag fick reda på att det skulle ordnas en FMS-kurs, så jag är dig tacksam för att jag fick möjlighet att gå den. Tack för att du lägger upp den på blogglistan

  SvaraRadera
 3. Tråkigt nog kunde jag inte gå kursen men det var av en bra anledning, vi firade att vi nått Elitserien men ändå. Seth ska nog ha utbildningen på Breeze till hösten, får passa på dig:)

  SvaraRadera
 4. passa på då menar jag såklart! :)

  SvaraRadera