onsdag 16 mars 2011

Dagens crossfitpass

Skönt att vara nere i crossfitboxen igen, idag tisdag!

Dagens pass bestod av 2 övningar.
7 varv så snabbt som möjligt
3 Frontsquat
7 L-pull-up (uppdrag med benen i pikerat läge)
Kommer inte ihåg min tid, men tror det var 7.33.

RX var frontsquat med 80 kg. Jag är ingen höjdare på squat (eller på frivändning) så jag skalade ner till 50 kg.
Enligt FMS-konceptet så skall man inte jobba med belastning innan man ordnat till rörelsemönstret (jag fick dåligt resultat på Overheadsquat-testet), men lite vikt vill man ju ha. Tror att jag skulle orkat köra squat med 60 kg, men skulle antagligen haft problem att frivända upp den de sista varven. Mitt måtto nu för tiden är att hellre skala ner för mycket än för lite, även om det kan svida i egot ibland. Viktigt att man kan hålla hyfsad teknik och även hålla uppe intensiteten i passet. Ser tyvärr lite för många som kör lite för tungt för att kunna hålla en hyfsad teknik och då ökar skaderisken ganska drastiskt. Det är en av nackdelarna med Crossfit att det är lätt att tappa teknik när man kör på tid och är trött (kör för tungt).
Dock körde jag alla L-pull-up utan hjälp (dock inte alltid med helt raka ben eller alltid upp till 90 grader).

Efter passet (som avslutades med lite massage med hjälp av stången, kändes rejält) så tränade jag lite på Handstand Push-up. Fick tips om att gå ned med huvudet lite framför händerna. Vet inte om jag tyckte att det blev lättare (blev dock inte tyngre). Tyckte det tog mer på triceps, men det var skönare för axeln, så jag kör nog vidare på den nya tekniken. Gick också på händer. Känns skönt att något sitter kvar sedan gymnastikkarriären och jag orkade gå runt i ca 45 s. Spänsten har jag dock mycket kvar att jobba på. Vore kul att klara en salto (bakåtvolt) igen.

Hittade denna film med lite tips på hur man kan variera sin Pull-up träning. Skall nog testa det under veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar