fredag 25 mars 2011

FMS-test

Gick ju FMS-kursen för några veckor sedan.
För att bli certifierad så måste man genomgå ett on-line test och det gjorde jag idag.
Fick godkänt, men blev lite förvånad över att jag hade några fel. Kan vara så att jag läst lite konsigt eller misstolkat på någon fråga (allt på engelska). Vet att jag funderade på skillnaderna på unilateralt och ipsilateralt.
Men tror också att det kan vara så att jag var lite hårdare på att bedömma de filmer som man fick se.
En tjej gjorde t.ex. Trunk Stability Push-up (armhävning), men tappade svanken lite grann. Tror att de menade att det var godkänt, men i den gruppen som jag var på kursen så kom vi fram till att om man mister kontrollen på bålen det minst under testet så är det inte godkänt (de skriver att om man är osäker så skall man bedömma med ett lågt betyg). På två andra filmer så testade man Overhead squat och på de filmerna så var pinnen lite framför foten, vilket inte är efter instruktionerna, men där tror jag också att de tolkade det annorlunda.
Har mailat dem och hört om man kan få veta vilka frågor som man hade fel på. Hoppas de svarar.

Kan tycka att det var lte synd att de inte var fler instruktörer på kursen (2 st på 55-70 deltagare) som kunde kolla så att man har uppfattat kriterierna på rätt sätt. Skall försöka kolla igenom DVD-filmerna som jag köpte (alla 4 Secrets DVD av Gray Cook) eftersom de går igenom testerna där också. När jag såg Secrets of Primitive Patterns så var det några saker som jag tolkade lite annolunda än på FMS-kursen.

Hur som helst så är det skönt att man klarade testet

1 kommentar: