lördag 12 mars 2011

Cook Band & The Stick

Nu är FMS-kursen slut. Tyckte den var väldigt bra och jag rekommenderar den som har möjlighet att gå den nästa år (kommer vara ungefär samma tid). Hoppas bara att det kommer bli en efterfrågan av att få testa sig och att jag som PT kan hjälpa dem att få bättre rörelsmönster. Tror att många skulle ha nytta av detta. Idrottare skulle minska sina risker för skador, men även "vanliga" motionärer tror jag skulle ha nytta av detta.

Idag gick vi igenom lite mer korrektiva övningar och rörlighetsövningar på kursen. Använde ett specialgummiband som Grey Cook tagit fram. Detta har smarta handtag som kan användas på många olika sätt och gummikuddar som gör att det är skönare att sätta runt kroppen. Vore kul att ha sådana på gymmet , även om de flesta sakerna går att göra med vanliga gummiband. 
En del i att fixa till rörelsemönstrena är att ta bort triggerpunkter och då rekommenderar de att man använder The Stick. Jag tog faktiskt och köpte en sådan, men har inte packat upp den ännu. Men jag kommer nog använda den en hel del eftersom jag vet att jag har en del triggerpunkter. Och i mitt synsätt så ställer triggerpunkter till en hel del problem.
Här några filmer om The StickBor på Quality Hotel Panorama i Göteborg. Rummen och frukostbuffén var helt kanon. De har en fin spaavdelning, men tyärr så är deras träningsavdelning väldigt liten. Den består av 4 st konditionsmaskiner som cyklar och löpband. Inte en enda vikt, kettlebell eller gummiband. Kommer nog antagligen att ge mig ner ändå, eftersom ma vill röra lite på mig. Har med mig mitt Junglegym, men tyvärr fanns det ingenstans att hänga upp den nere i gymmet och i hotellrummet fungerar det inte att sätta upp den i dörren.
Ikväll blir det Bio, med filmen Black Swan.

3 kommentarer:

  1. The stick är bra men Tiger Tailen har väl tagit över nu? Tycker helt klart att Tiger Tailen är bättre efter att ha testat båda. Den används flitigt:)

    SvaraRadera
  2. Har faktiskt inte hört om Tiger Tailen förut. Vad är skillnaden? Vet du om Seth har några kvar till försäljning?

    SvaraRadera
  3. Det var just hos Seth i Ystad som jag fick prova på och visst är det skillnad, huden fastnar inte mellan som de kan göra på sticken. Sedan är det andra saker som är bättre men kommer inte riktigt ihåg om jag ska vara ärlig. Seth rekommenderar Tiger Tailen (han har båda på sitt gym) och de har rätt många på lager. Kostar 319kr och finns på www.breezefitness.se

    SvaraRadera