fredag 27 november 2009

Julklappar

Nu är det snart lönehelg och många kanske redan nu funderar på julklappar.

Här kommer några tips på vad ni kan ge eller önska er.

Kettlebell + Bok ellet DVD om detta - Kettlebellträning är enligt mig en av de bättre träningsformerna (självklart beroende på vilka övningar du gör). Du tränar styrka, kondition och bålstabilitet i samma pass.
Rekommenderade nybörjarvikter är 6-10 kg för tjejer och för killar 12-16 kg. Men när man väl fått in tekniken så vill man ofta öka på motståndet lite. Pavel Tsatsouline har skrivit några böcker om DVD och på svenska finns Träna med kettlebells. Kettlebell finns på Träningsspecialisten och kettlebells.nu (de har dessutom massor av andra roliga redskap). Mitt företag Xtraining säljer också kettlebells som är gummerade, men just nu så har jag bara 8 kg på lager. Dessutom har jag många av Pavel´s böcker och DVD. Maila mig (mattias@xtraining.se) så kan vi nog göra ett bra pris på detta.

TV-spel - Dansmatta, Wi-Fit eller Eye-Toy - Ett roligt sätt att träna. Har själv dansmatta och det är riktigt kul sätt att värma upp inför hemmaträning (tar tyvärr fram det lite för sällan). Dansmatta finns till de flesta spelkonsoler men också till, Wi-fit

Utbildning - Ge bort en träningsutbildning. Vi kör bl.a. en kettlebell utbildning i Örebro den 6 feb. Aerobicweekends core steg 1-2 kan jag också rekommendera (de har många andra prisvärda utbildningar).
På min sida fitnessbutiker.se finns det fler förslag på utbildningsföretag

PT-timma - Leta upp en Personlig tränare och ge bort en eller flera timmar. De flesta har massor av nytta av en bra personlig tränare. Du kan hitta personliga tränare genom http://www.trainersonline.se/

10-kort - Omväxling förnöjer. Kul att träna i en ny miljö och med nya instruktörer. Om det nya gymmet är sämre så lär man sig kanske att uppskatta sitt favoritgym ännu mera.

Träningsresa - Tycker du om någon riktigt mycket så ge bort en träningsresa. det är bland det roligaste som jag har gjort. Jag åkte till Turkiet med Aerobicweekends

Mer tips kommer i andra inlägg. Håll utkik

Läs även på min sida www.traningsshoppa.se för fler tips (Inte uppdaterad på ett tag, men ändå många bra tips enligt mig)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar