måndag 9 november 2009

Best of the best 2009

Igår var det träningskonventet Best of the best på Allt för hälsan-mässan i Stockholm.

Började med att man hämtade ut sina skor, som jag tyckte var skitsnygga. Som tur var kunde man byta ner dem till en ½ storlek mindre, så nu passar de perfekt. Jag tycker om Reeboks skor då de är lite bredare.

Första klassen var West African Moves med Fanny Granström.
Med sig hade hon tre killar som spelade trummor.
I början av klassen fick man lära sig olika grundrörelser. Personligen så gillar jag mer när man sätter ihop en koreografi, så det tilltalade inte mig, även om vissa av rörelsera var roliga. Dessutom så blev det väldigt mycket prat och trumsolon, så det blev inte så bra träningsintensitet, så efter ett tag gav jag upp i och med att det skulle bli en lång dag. Men måste säga att Fanny var en väldigt inspirerande och glad person.

Andra klassen var Let´s move med Cecilia Ehrling.
Det var en aerobicklass där hon tagit musik och rörelser från Samban (och lite salsa). Dagens roligaste pass. Lagom svåra rörelser, bra pedagokik och en bra sammansättning av stegen. Det enda som var lite synd, var att musiken inte var ihopmixad i jämna 8:or. Ibland kom man ur fas eftersom låten inte hade jämna 8:or och ibland tonades musiken ner.

Sedan körde Martin Lidberg en klass med kombinationsträning. Martins kombinationsträning var att man gjorde olika övningar tillsammans med en partner. Första delen var det mer fokus på kampövningar och i andra delen så var det mer styrkeövningar. Jag kände igenen hel del övningar som jag redan kör på mina boxpass, men fick också en del nya idéer. Jag körde med min syster och i vissa kampövningar fick hon det lite jobbigt i och med att jag är lite tyngre. Ett roligt och svettigt pass. Dock glad att jag körde med någon som jag kände. Hade nog känts lite konstigt om jag kört med någon främmande tjej när man från ryggliggande på Martins signal skulle ta sig snabbast över den andre.

På lunchen visade de upp freestyler, vilket är en platta som man står på. Man fäster ett gummiband från ben via brädan till händerna och utför styrke och bålstabilitetsövningar.
Lite småkul, men jag hade alldeles för lätt gummiband.

Efter lunch så körde Åsa Fornander en Body Jam, men den hoppade jag över och gick på mässan istället. Kan ju köra bodyjam hemma.

Sedan var det dags för Caroline Nilsson (Gymglam) att köra sitt pass GymGlam part II. Det var ett av de pass jag sett fram emot mest, men jag hade nog inte läst beskrivningen. Trodde hon skulle köra en rolig Aerobic Dans klass, men istället var det en coreliknande styrkeklass. Hon är en jätteduktig och inspirerande presentatör, men tyvärr så gav inte passet mig några nya idéer alls. De allra flesta övningar hittar du i vilket vanligt gympa-pass som helst (Benböj, utfall, rygglyft, statisk planka, statisk sidplanka, sneda crunches, diagonala ben/arm lyft från knästående. höftlyft mm).

Sist ut var Jennie Widegren från Bounce med sitt pass Booty. Hon är verkligen en grym dansare. Denna gång var koreografin dock lite för svår för mig (kan bero på att klassen låg sist). Men de delar som jag hängde med i var roliga. En del av tjejerna körde klassen i höga klackar

Sammanfattning: Var inte det bästa konventet jag varit på, men eftersom skorna passade bra och var snygga, så var konventet helt klart prisvärt. Cecilias pass var klart det bästa.
Att man kan gå på mässan höjer helt klart statusen på konventet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar