lördag 21 januari 2012

LCHQ & dåligt Fredik

Nu har Fredrik Paulun släppt en ny bok LCHQ - Lågkolhydratkost av högsta kvalite (jag har fått ett recensionsexemplar som jag tänkte läsa efter att jag är klar med The Paleo Solution som jag läser nu).

Det är en kost som drar åt LCHF (Low Carb High Fat), men där mer är tillåtet och att man skall vara försiktigt med mättat fett (om jag fattat det rätt).
Jag har själv inte läst boken, men tror att den nog kan spegla rätt bra hur jag ser på kost just nu.

Det jag däremot inte gillar är hur Fredrik tillsammans med Aftonbladet lanserar denna "Diet".
Han har eftersökt folk på Facebook som har gått ner i vikt med liknande metoder.
Sedan har han skrivit att de använt hans metod, trots att de fått hjälp att gå ner den vikten med hjälp av en annan PT (Sid Knutsson på Fitnessguru) och den största viktnedgången har då skett med en kost som mer kan liknas vid LCHF.

Här kan du läsa Sids tankar om artikeln i Aftonbladet

Här kan du läsa om vad Lina, som var en av deltagarna i artikeln, tänkte om artikeln.

1 kommentar:

  1. Nej fy för att sko sig på andras framgångar! usch för sånt.

    SvaraRadera