fredag 13 januari 2012

En vecka paleo + träning

Nu har jag snart kört paleo i en vecka. Imorse så kollade jag av vågen och midjemåttet. har gått ned ca 1,5 kg, men midjemåttet hade ökat och likaså fettprocenten (om man tror på min Omron BF-500 våg). Min målsättning är inte att gå ner i vikt utan mer att se lite mer vältränad ut. Dvs bygga lite muskler och ta bort lite underhudsfett. Det viktigaste är i och för sig att man skall må bra och det känns det faktiskt som att jag gjort denna vecka. Magen har kännts bättre och jag har inte varit något gasig. På träningen så blir jag inte lätt illamående när jag tar ut mig ordentligt (som 4 min rodd så långt som möjligt). Jag har varit pigg och stark på träningen och med tanke på hur lite jag sovit så har jag varit förvånansvärt pigg.
I paleo skall man inte räkna kalorier utan äta tills man är mätt. Blir man hungrig fort så skall man öka intaget av fett om jag förstått det rätt. Tycker att jag skött kosten bra och hittat en lagom mängd där jag hållit mig mätt en längre tid. Jag har tränat på som vanligt (nästan varje dag alltså), så jag trodde faktiskt att midjemåttet skulle minska lite. Men jag tror att jag förstår vart problemet ligger. Jag måste bli bättre på att lägga mig i tid. Det är faktiskt en ganska viktig del i paleotänket om jag fattat det rätt. Så nu skall jag försöka komma i säng i tid. Inte jobba med dator eller mobil alldeles innan jag skall sova utan att jag istället läser en bok. Så får vi se vad som händer fram tills nästa vecka.

Idag blev det också ett träningspass efter jobbet.

Började springa på löpbandet (både crosstrainer & roddmaskin var upptagna), men efter några minuter blev en roddmaskin ledig. Bestämde mig då för att ro 2000 m så fort som möjligt.
Blev 7 min 34.8 s vilket var lite sämre än för ett år sedan (7.29 min)
Var sugen på att testa mitt nykomponerade hopprep så jag gav mig på Annie.
50-40-30-20-10 av
Doubleunders
Sit-ups.
Doubleunders gick hyfsat bra förutom att det självklart kom andra tränande som absolut var tvungen att gå förbi alldeles bredvid mig så att jag tappade fokus och just den omgången (40) tog rätt lång tid. Trodde ändå att jag skulle vara nära mitt rekord på 7.39 min, men det visade sig att jag stannade på 8.10 min.

Efter det så körde jag viktade dips.
15 st med 10 kg viktmanchetter på fötterna
8 st med 18 kg viktmanchetter
5 st med 18 kg viktmanchetter + 10 kg viktväst
6 st med samma vikt som ovan

Varvade detta med pull-ups i parallella hävräcken (neutralt grepp).
12  st (tror jag det blev)
8 st
3 st med 18 kg viktmanchetter

Avslutade med en utmaning som finns på Lisas blogg.
Nämligen att se hur länge man kan görs sidplanka med vridning.
Testade det igår när jag var ouppvärmd och klarade då "bara" 1 min 20 s.
Idag så bet jag ihp lite till och mina tiden blev 1.48 min på höger och 1.41 min på vänster.
Betydligt jobbigare än jag hade trott. Hur länge klarar du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar