måndag 9 januari 2012

Helgens träning med tabata & Paleokosten

I lördags så blev det ingen träning alls

Igår så körde jag ett pass hemma, då jag inte orkade åka iväg till gymmet.
Värmde upp med joint mobility och lite funktionella övningar.
Körde sedan ett tabataintervaller (20 s arbete + 10 s vila) med 5 övningar
Benböj
18-18-17-18-17-17-17-17
Framåtlutad rodd med 2x16 kettlebell
13-10-9-7-7-7-8-7
Armhävningsgång med fötter på glidplattor
Seasawpress med 2x16 kg kettlebell
11-11-12-12-11-9-9-6
Armhävningar
10-8-7-7-7-8-8-7
Jobbade sedan med massagebollen på mina skuldror.

Den framåtlutande rodden blev väldigt jobbig för ländryggen så efter andra setet så valde jag att luta huvudet mot ett högt skrivbord för att avlasta ländryggen. Denna övning blev mycket tyngre än jag trodde den skulle bli.
Armhävningarna var jobbigare än de brukar vara när jag kör de i tabata, men det beror säkerligen på att armhävningsgången och seasawpress var före.

Min paleokost går hyfsat bra, även om jag måste lära mig att äta mer då jag ibland blir hungrig.
Finns massor av intressant läsning därute på internet och jag har nu gjort en samling på informatonskällor som ni hittar i menyn till höger. Har inte hunnit läsa så mycket på varje sida så jag vet inte vilka sidor som är bäst och om det är någon som kanske inte är så bra. Fortsätter också läsa boken The Paleo Solution. Märker att det fiinns lite olika läror inom paleo. Vissa tycker att det är OK med vissa saker och andra är mer strikta. I det programmet som Lev Starkt presenterar så är det t.ex. med smör i en del rätter, medans det på många andra håll är förbjudet förutom Ghee.

Jag var också och handlade igår. Blev rätt dyrt trots att jag inte köpte så mycket protein (bara köttfärs, rökt lax, makrill och bacon). Tyvärr så är bra grönsaker och proteiner som kött, fågel och fisk det som är dyrast om man ser till kilopriset. Sockerärtor har ett kilopris på ca 120 kr och de flesta grönsaker ligger runt 30-50 kr/kg. Skall man välja ekologiskt på allt så dubbleras nästa kilopriset, så det blev inte så mycket ekologiskt för min del även om jag helst velat ha det. Skulle man däremot köpa pasta så kostar det ju bara ca 10-15 kr/kg.
Märker att det kommer gå åt mycket ägg, för redan idag så har jag gjort av med nästan ett helt paket ägg (15 st)

Igår testade jag lite recept som vi fått genom Lev Starkts paleoutmaning. Blev Baconinlindade kötffärsbiffar med Blomkålsotto och Currysås. Riktigt gott tyckte jag. Dock blev currysåsen med basen av kokosmjölk lite rinnig vilket gjorde att man inte fick upp all god sås. Vet dock inte hur jag skall reda den för att bli mer tjock. Maizena redning är ju gjord av mjöl. Vet inte om det kanske skulle gå bra med majsstärkelse istället. Någon paleoexpert som vet om man får använda det?
Till min fru och hennes kompis så fixade jag lite hasselbackspotatis och gräddsås (istället för blomkål och currysås). Gräddsåsen fick dock min fru sätta lite extra touch på.2 kommentarer:

  1. Det finns två sätt att få en sås tjockare:
    1. Reducera den, altås låt den puttra på svag värme så att vätskan förångas och såsen blir tjockare. Man brukar alltid säga att en god bra sås reder sig själv ;-)
    2. Att reda såsen, då är arrowrot det bästa ur ett Paleo perspektiv. kolla in den här länken http://www.marksdailyapple.com/low-carb-thickener/#axzz1ixSsW2Pu

    SvaraRadera
  2. Tack för tipsen! Imorgon är det dags för dina köttbullar. Längtar redan

    SvaraRadera