tisdag 10 januari 2012

Dagens mat

Dagens middag blev baconinlindade köttfärsbiffar (från i söndags) och så gjorde jag om currysåsen med charlottenlök och kokosmjölk. Denna gången så hade jag den längre tid på spisen (tack för tipset Lev Starkt) och då blev den inte lika rinning. Till det en sallad med babyspenat, broccoli, blomkål, vitkål, tomat, soltorkad tomat, paprika och avokado.
Mumsigt att äta paleokost!

När jag handlade i söndags så hade de halva priset på kallrökt lax eftersom de gick ut den 11/1. Jag passade på att köpa 3 förpackningar så det blir min lunch i tre dagar. Kanon med ordentligt med omega-3. Tar ändå fiskolja på morgonen tillsammans med en Vitamin D-tablett från Holistic.
Blev dock lite besviken när jag testade att väga hur mycket lax det var i ett paket. Skulle vara 200 g, men när jag vägde det så var det bara mellan 185 och 195 gram. Då blir man lite ledsen för det blir ju en 5% prisökning. Duktig konsument som man är så mailade jag min coopbutik och påtalade det.

Till frukost blev det 3 kokta ägg, 2 skivor bacon och lite blomkål, paprika och broccoli. Toppade det med en del olivolja. Har förut känt att jag blivit hungrig efter några timmar, men efter dagens frukost så kände jag mig mätt ända fram till träningen vid 12-tiden. Fuskade då med lite Holistic proteinpulver innan träningen. Kan känna att det är OK då det inte har några sötningmedel eller socker i sig.

Inatt så sov jag riktigt dåligt. Tränade sent och åt väldigt sen middag och kunde sedan inte bli trött. Just sömnen är en viktig del av paleolivsstilen, men just den har jag inte lagt så mycket fokus på. Finns ju så mycket nytt att läsa om paleo, så vem har tid att sova :)
Trots att jag sovit dåligt så har jag varit väldigt pigg idag. Kan bara anta att det beror på den nya kosten.

1 kommentar: