söndag 15 januari 2012

Gårdagens paleomiddag


Igår så testade jag ännu ett recept av som jag fått på Lev Starks Paleoutmaning.

Auberginepizza med köttfärssås.
Egentligen rätt enkelt och det är konstigt att jag inte tänkt på det förut. Vi har förut gjort aubergine i ugn med krossadtomat, kryddor och ost på. Skillnaden denna gång var att man hällde köttfärsås på auberginerna. Jag la också till ett lager med champinoner. Toppade med köttfärsen med tomatskivor och paemesanost. Skall ju inte äta mejeriprodkter, men enligt Lev Starks blogg så har laktosen försvunnit efter  ca 6 månaders lagring (parmesanosten jag köpte var lagrad i 18 mån om jag kom ihåg rätt) och i enligt vissa paleoläror är det då OK då.
På ena sidan la jag även på lite extra ost till min fru.
Måste dock bli bättre på att smaka av mina verk. Tyckte köttfärssåsen var lite lam när jag smakade och hade i lite mer basiklika, peppar, salt och oregano, men glömde sedan smaka av igen. Skulle behvt haft i ännu mer kryddor och kanske någon vitlöksklyfta till, för det kunde ha varit lite starkare även om det var gott som det var.
Till detta blev det sallad av babyspenat och avokado.

Idag har jag tagit en träningsfri dag. Blev en lång promenad istället.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar