måndag 19 augusti 2013

Paleo blåbärsmuffins

Igår så testade jag ett recept på blåbärsmuffins. Det kom från boken Paleo Indulgenes, men jag modifierade det genom att ta mer blåbär än i receptet. I orginalreceptet gjorde man även en nöttopping, men den hoppade jag över då jag inte hade tid till det.  Det blev riktigt gott. Sedan får man tänka på att även om det är paleo, så är det ju inte något man bör äta dagligen. Innehåller en hel del energi och kolhydrater, även om ingredienserna är bättre än "vanligt" fikabröd.

35 g Kokosmjöl
1,25 krm Seasalt
3/4 krm Kanel
½ tsk Bakpulver

4 ägg
½ tsk Vaniljextrakt
0,6 dl (1/4 Cup) Lönnsirap
0,6 dl (1/4 Cup) Kokosmjölk
0,6 dl (1/4 Cup) Kokosolja (smält)

125 g Blåbär


Blandade ihop de torra ingredienserna med en gaffel (i en bunke). Hällde sedan i de rinnande sakerna (utom kokosoljan). Började mixa ihop det till en smet med stavmixern samtidigt som jag försiktigt hällde i den smälta kokosoljan.
Rörde sedan försiktigt ner blåbären med en gaffel. Hällde upp dem till 3/4 del i muffinsformar och satte in dem i ugnen (175 grader) i ca 30 min. Det blev 8 st muffinsar. I födelsedagspresent fick jag muffinsformar av silikon, så dessa användes för första gången idag. Riktigt smidigt. Hade dock bara 6 st i den storleken, så jag funderar på att köpa ett paket till på Clas Ohlsson. Använde även min måttsats för amerikanska Cups för första gången (också från Clas Olsson).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar