Har lyssnat på några avsnitt av den svenska podcasten Innerstrength. I ett avsnitt så intervjuade hon idrottsnutritionisten (och även doktorand inom kost) Petra Lundström. Hon pratar om glutenintolerans och laktosintolerans. Hon menar att hon i sitt arbete med idrottare ofta stött på de som tror att de har en laktosintolerans, men att det sällan är så som är fallet. Däremot så menar hon att ett symptom på att man är känslig/intolerant mot gluten är att man blir känslig för laktos. Hon menar också att vi är mycket mer tåliga mot mejeriprodukter än många andra länder i världen.
Min tolkning av detta är att om man har problem med magen och blir lite bättre av att utesluta mejeriprodukter så skall man även testa att utesluta spannmål och efter ett tag så kan man testa att ta tillbaka mejeriprodukterna om man saknar dem. Antagligen så mår man betydligt bättre nu än när man bara tog bort mejeriprodukterna. I paleo så menar man att mejeriprodukter är något man bör undvika, men efter min period av strikt paleo så testade jag att lägga in mejeriprodukter igen och det fungerade utan att jag märkte någon skillnad. Detta tycker jag gör mitt liv betydligt enklare än om jag skulle försöka äta strikt paleo. Och enligt Petra så skulle tolernas mot mejeriprodukter vara större för oss här i Sverige än t.ex. USA där laktosintolerans är mycket vanligare. Det är då inte så konstigt att paleoförespråkarna som oftast kommer från USA förordar en kost utan mejeriprodukter. Men som många av dessa paleogurus också skriver om så kan man alltid testa att introducera dessa igen efter att man kört en period på 30-60 dagar strikt paleo för att se om de fungerar.
Hur som helst ett mycket intressant podcastavsnitt (på 56 min) som jag inte tycker ni skall missa.
Varför du behöver en isolertransformator hemma
-
En sådan enhet kan förhindra elstötar genom att skapa en säker barriär
mellan strömkällan och dina apparater. Den ökar också skyddet mot
strömspikar som ka...
2 veckor sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar