måndag 5 augusti 2013

Äter du Inälvsmat?

Äter du inälvsmat ofta? Själv så blir det inte så ofta som jag skulle vilja. Det skall vara riktigt nyttigt om jag förstått det rätt då de är bland de mest näringstäta livsmedlen.

Läste denna post (How to eat more organ meats) från Chris Kresser och blev då ännu mer sugen på att försöka få in det i min kost. Rekommenderar er att läsa den och även kommentarerna. Min favorit är tunga och hjärta. Lever fungerar men är ingen favorit. Testade att göra köttfärslimpa där jag blandade i lite lever. Minskade smaken lite, men den fanns ändå med lite i bakgrunden. Jag gillade den. Läste i kommentarerna till artikeln att man kunde läggs levern i yoghurt över natten innan man tillagade den och att smaken då skulle bli bättre.

Man kan ju fundera på om lever innehåller massa gifter då den ju bl.a. har som uppgift att ta hand om det? Det verkar dock inte vara någon fara med det enligt Chris Kresser om man läser denna post (Natures most potent superfoods)
“A popular objection to eating liver is the belief that the liver is a storage organ for toxins in the body. While it is true that one of the liver’s role is to neutralize toxins (such as drugs, chemical agents and poisons), it does not store these toxins. Toxins the body cannot eliminate are likely to accumulate in the body’s fatty tissues and nervous systems. On the other hand, the liver is a is a storage organ for many important nutrients (vitamins A, D, E, K, B12 and folic acid, and minerals such as copper and iron). These nutrients provide the body with some of the tools it needs to get rid of toxins.”
Här är länkar till de recept som Chris rekommenderade (och som fanns i kommentarerna)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar