lördag 10 augusti 2013

Gymmat i Göteborg och Voodo Flossband

Nu är vi i Göteborg och jag pasade då på att träna på Nordic Wellness i Mölndal. Ett riktigt fint, stort och frächt gym. De hade ordentligt med konditionsmaskiner och som ni ser på bilden så har de även en yta för funktionellträning och crossfit. De hade redskap som TRX, Vipr, Bosu, Rip-trainer, Plyoboxar, Joystick, Kettlebells, Snakerope och Armgångsställning. De har också en riktig boxningsring om man vill fightas med en kompis.

Dagens träning såg ut så här:
4 min Crosstrainer (Cybex Arctrainer)
45 s/ben Enbens skierg
500 m snabb rodd
Gillar verkligen Arctrainern från Cybex. Önskar vi kunde köpa in en sådan till vårt gym.

Jobbade lite på min vänstra med mitt Voodo flossband som jag fick i veckan. Lite småkrångligt att linda på det på armbågen själv, men det funkar. Har kört 1-2 ggr per dag (inte igår) med det på armbågen och idag så körde jag både bänkpress och frivändning utan att känna något. Nästa gång så får jag testa hur det känns med get-up med kettlebell som är en annan övning som brukar krångla för armbågen. Men det verkar uppenbarligen som om Kelly Starretts tips för armbågssmärta fungerar.


Körde sedan 2 varv
5 muscle- up i ringar
15/sida riptrainer slag
10/håll VipR skridskosteg med "innebandyslag"
10/sida VipR korsteg med Vipr i vid axlar (röret stilla när man rör sig i sidled)

4 varv
5 Powerclean 40-40-50-55 kg
8 Framåtlutad stångrodd 40-40-50-50 kg
8/arm Seasawpress 2x20 kg

3 varv
5-12 Bänkpress 50-60-60
8 strikta toes to bar med så raka ben som möjligt

Körde också en snabb WOD
Så snabbt som möjligt
Marklyft 70 kg
Armhävningar med händer på stång
Min tid blev 4.05

Sedan 2 varv
10/sida Sidstående rotationer i TRX
5 dragonflag
2 vändor Armgång

Avslutade med lite stretch och floss av armbågen.

Det var länge sedan jag tog mig tid till att köra ett så långt gympass och det känns riktigt bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar