torsdag 29 augusti 2013

Mer Steve Cotter och lite Rip-60 trainer

Idag blev det ännu ett träningspass i garaget. Som vanligt blev det efter att Elvira somnat och jag fixat lite saker. Kanske inte det mest optimala att avsluta sin träning 23.30 då man egentligen borde gått och lagt sig om man vill vara hälsosam. Men nu är det ju så roligt att träna så då får det bli sena träningspass istället.

Äntligen har jag lyckats konvertera Rip60-filmerna till ett format som min mediaspelare i garaget klarar av.
Började därför med att köra den DVD där Jillian Michaels håller ett kort (ca 22 min inkl. uppvärmning och stretch) pass med Rip60. Tyvärr var det inte så jobbigt som jag hade väntat mig, men om jag kör det igen så kan jag nog göra övningarna lite jobbigare. Började sedan kolla på Week 5, men tröttnade och körde bara uppvärmingen. Får ta det en annnan kväll.Istället så fortsatte jag köra två pass från Steve Cotters DVD Extreme Kettlebell Workouts. Denna gång blev det det andra mag/core passet (10 min) där man var nere på mattan med kettlebellen. Tyckte inte att det var lika bra som de två första mag/core passen som jag körde i förrgår (idag har jag ännu mer träningsvärk i magen än igår).
Körde sedan en cirkelstyrka för core där man körde 3 varv av 7 övningar. Denna workout gillade jag mycket bättre och jag blev rejält svettig. I de flesta av hans pass så skall man använda två kettlebells av samma storlek så jag körde med mina två 16 kg´s. Men i några av övningarna skulle jag behöva två st 20 kg´s kettlebells. Nästa redskapsinköp får nog bli en 20 kg´s Competionbell. Får väl kolla in Nordic Fighter som jag tror har de billigaste kettlebellen (629 kr). Framförallt bekvämt att de har sitt lager här i Örebro så slipper man ju frakten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar