fredag 22 februari 2013

Stretchpass

Idag så hade jag planerat in ett tufft styrkepass på lunchen, men jag kände mig lite hängig och trött idag, så då valde jag att istället ägna tiden åt rörlighetsträning. Började med att bara slappna av i ca 15 min på massagebänken (blev nog en liten powernapp också).Satte sedan igång med att bearbeta vaderna med Tiger Tail. Stretchade sedan soleus i ca 2 min per sida (vilket jag sedan höll på de andra statiska stretchingövningarna).
Foamrollade sedan sätet i några minuter innan den statiska stretchen av piriformis. Blev sedan med foamrolling av framsida lår och höftböjaren och det följdes av den härliga statiska stretchen som ni ser i videon här under.Jobbade sedan en väldigt lång stund med foamroller och liten massageboll på höger skuldra och mellan skulderbladen. Hann också ta insidan låret med foamrollern.

Detta är något jag borde göra oftare. Problemet är att det tar lite tid (detta pass tog ca 45 min exkl. avslappningen) och då hann jag inte gå igenom allt som jag ville. Innebär att jag då får jag ta bort ett av mina styrkepass och det känns som om jag redan kör lite för lite (då de flesta pass är rätt korta). Men skall försöka bli bättre på att lägga in det på raster eller framför TV:n hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar