söndag 24 februari 2013

Dags att anmäla sig till Crossfit Games Open?

Nu är det dags att anmäla sig till Crossfit Games Open som är mellan 6 mars och 7 april. Tror inte jag kommer vara med då jag har mitt ryggproblem som jag inte vill riskera (kommer ändå inte ligga så bra till).

Detta är en Crossfit tävling där du rapporterar in dina resultat på hemsidan. Antingen så kör du passen på en licensierad Crossfit Box eller så filmar du passet och laddar upp det (tror att man måste ha någon mer än sig själv med när an filmar). Varje vecka i 5 veckor så läggs det upp ett nytt pass som man försöker göra så bra som möjligt (så snabbt som möjlig, så tungt som möjligt eller så många repetioner som möjligt på en viss tid beroende på pass). Ingen vet i förväg hur passen ser ut. Vem som helst får ställa upp (tror det kostar några få dollar). Som ni ser i filmerna här under så kan en Crossfittävling innehålla det mesta som är fysiskt ansträngande, men de pass som man kör under Open brukar oftast vara med kroppen som redskap, Pull-upstång eller med en skivstång som belastning.

Om man är bland de 60 bästa i sin region (finns 17 st) så har man kvalat in till Regionals som för oss i Europa går av stapeln i Ballerup i Danmark den 15-17 maj. De bästa från varje region går sedan vidare till Crossfit Games där man korar "Fittest on earth".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar