fredag 15 februari 2013

Massage i sängen

Har fått möjlighet att testa två massagebollar från Exceed performance (Eleiko). De är i serien Blackroll, där det även ingår foamrollers (se mitt test av foamrollers).

De är båda i samma material men har olika diameter, 12 och 8 cm. De är rätt lätta, men ändå ganska hårda. Att de är lätta är en fördel om man skall ha med dem i väskan på resan. Även om ytan är lite skrovlig så blir de lite hala om man har den mot fel typ av vägg. De flesta bollar i gummi upplever jag inte har lika stora problem med att de glider mot väggen. Nu är det inget större problem då man allt som oftast lägger trycket rakt in mot väggen och då glider den ju inte.

Gillar den mindre modellen, men det finns betydligt billigare lösningar (stor studsboll) som fungerar lika bra. När det gäller den större bollen så har jag inte sett något som annan variant. För min del så har den blivit en favorit då jag har den vid sängkanten och använder den innan jag skall somna. När jag testat att göra det med mina mindre studsbollar så sjunker de in i madrassen för mycket, så att det inte blir ordentligt tryck på triggerpunkterna. Men när jag använder den större bollen i sängen så får jag ändå ett bra tryck. Rätt ofta så tar jag fram den om jag har svårt att somna och inte vill tända och läsa en bok (och då väcka fru och barn). Känns mycket bättre att göra något vettigt med tiden då man inte kan somna.

Här lite filmer på hur du kan använda massagebollen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar